Publicat 17/5/2019 13:17:51 +02:00CET

Collboni veu en la designació de Batet i Cruz l'aposta de Sánchez a favor del diàleg

26M.- Collboni dice que Maragall como alcalde generaría "bloqueo y sumisión al proceso independentista"
EUROPA PRESS

Subratlla que els socialistes mantenen la mà estesa al diàleg "encara que la mosseguin"

BARCELONA, 17 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat del PSC a l'Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat aquest divendres que la designació de Meritxell Batet i Manel Cruz com a presidents del Congrés i del Senat respectivament és "una declaració d'intencions del president Pedro Sánchez a favor del diàleg".

Collboni ha expressat la satisfacció, l'alegria, l'optimisme que va assegurar sentir en saber que "dos catalans, dos barcelonins presidiran dues de les institucions més importants".

"Que assumeixin aquesta responsabilitat és un missatge claríssim a favor del diàleg. És el diàleg convertit en fets. És una declaració d'intencions a favor del diàleg dins de la llei i de les institucions", ha dit.

El candidat ha destacat que "la millor Espanya" està apostant per Catalunya en les institucions estatals, la qual cosa ha contraposat als qui aposten per independitzar-se'n.

En aquest sentit, i després que els independentistes bloquegessin el nomenament del socialista Miquel Iceta per ser president del Senat, ha destacat: "El missatge que envia el conjunt del socialisme avui és que continuarem estenent la mà, encara que ens la mosseguin".

En roda de premsa a l'ACN juntament amb el candidat del PSC per a les europees Javi López, Collboni ha destacat que, per als socialistes, la via del diàleg dins de la llei és la manera de resoldre el conflicte entre Catalunya i la resta d'Espanya.

Durant la campanya de les generals, Cruz va plantejar la possibilitat de traslladar el Senat a Barcelona, i Collboni ha dit que és tracta d'un somni socialista, però ha reconegut que no és una prioritat, i Javi López ha afegit: "Per ara, Barcelona va al Senat".

Collboni ha contrastat l'actitud dels socialistes amb la dels qui posen "pals a les rodes i bloquegen, perquè a l'hora de la veritat els tremolen les cames, mentre els socialistes fan tot el contrari: doblin l'aposta pel diàleg".

RIVALS I PACTES

Sobre Colau, ha recordat que va trencar el pacte de Govern amb el PSC a l'Ajuntament durant la passada legislatura quan els socialistes van donar suport al 155: "No te cap credibilitat per demanar un pacte d'esquerres. Jo la situo al costat de l'independentisme en la mesura que ha estat còmplice del bloqueig".

Preguntat per si està disposat a arribar a acords amb el PP i amb Cs, ha dit que les enquestes assenyalen que la dreta no té la capacitat d'influir en el govern municipal i que, si te un vot més que la resta, governarà la ciutat, parlant amb tothom "excepte amb els radicals".

EUROPA MULTICOLOR

Javi López ha recordat que els socialistes tenen en ment mirar d'acabar amb l'hegemonia que els populars han tingut al capdavant de les institucions europees: "El nostre objectiu és acabar amb l'hegemonia institucional que és irreal i que ha fet malament a Europa. Necessitem una UE més multicolor".

Ha explicat que, amb el creixement de la ultradreta que està vivint Europa, hi ha un risc real que els partits d'extrema dreta aconsegueixin més de 250 escons, la qual cosa suposa un terç de l'Eurocambra i la capacitat de vetar iniciatives legislatives que requereixen dos terços.

El candidat a les europees s'ha conjurat també per lluitar contra la gentrificació i desprotecció de les ciutats davant les plataformes digitals que regulin "de manera ineficient" el turisme i l'habitatge de la ciutat, per la qual cosa demana una regulació europea; i també aposta per l'economia verda les grans ciutats que són les que més CO2 produeixen.

Una altra dels seves propostes és la d'aconseguir una regulació laboral justa, especialment per als treballadors de les plataformes digitals; la creació d'un consell europeu de les 30 grans ciutats que plantegi propostes vinculants per a la UE i liderada per Barcelona; i mantenir Barcelona com la capital europea de la música en directe i editorial.