Publicat 1/6/2019 14:47:22 +02:00CET

Collboni (PSC) diu que només es reunirà amb comuns i agraeix la "generositat" de Valls

David Zorrakino/Europa Press

Proposa una coalició socialistes-comuns que "no subordini la ciutat al conflicte polític"

SITGES (BARCELONA), 1 juny (EUROPA PRESS) -

L'alcaldable de Barcelona Jaume Collboni (PSC) ha assegurat que BComú "serà l'únic grup" amb el qual s'asseuran a parlar i negociar un possible acord per tenir un govern d'esquerres, de progrés i estable a l'Ajuntament de Barcelona i ha agraït la generositat del líder de BCN Canvi-Cs, Manuel Valls.

Ho ha declarat als mitjans aquest dissabte abans d'assistir a la XXXV Reunió del Cercle d'Economia, que se celebra a Sitges patrocinada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Caixabank i KPMG, i que clausura el president del Govern, Pedro Sánchez.

"El senyor Valls, en un acte de responsabilitat i generositat, va dir que posava els seus vots també al servei d'això", ha dit Collboni en al·lusió a la seva proposta de coalició amb els comuns per evitar un govern independentista, i ha reiterat que la seva proposta és un acord que no subordini la ciutat al conflicte polític, que és el que considera que proposa l'independentisme.

L'alcaldable socialista ha assegurat que és optimista respecte al futur de Barcelona i ha demanat que s'estigui "a l'altura del moment" per donar a la ciutat un govern que respongui al que la gent ha demanat i que generi creixement econòmic i redistribució de la riquesa.

CRÍTICA A PERE ARAGONÈS

En preguntar-se-li que el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, proposés el divendres en el Cercle abordar un nou model de finançament, Collboni ha criticat la ponència que va fer, i ha afegit que el republicà acudeix a aquest tipus de fòrums per agradar a l'audiència però que després el seu partit no aprova els Pressupostos de Sánchez ni permet que el socialista Miquel Iceta presideixi el Senat: "El meu nivell de credibilitat sobre aquestes paraules és tendent a zero".

Ha defensat que les eleccions han llançat un resultat "claríssim", en el qual el 60% dels barcelonins han votat opcions no independentistes i aquests sumen 15 dels 41 regidors de l'Ajuntament, després del que s'ha preguntat per què ha d'haver-hi un alcalde independentista si no tenen la majoria.

Ha descartat parlar sobre condicions de la negociació i sobre qui serà alcalde, ja que considera que és molt aviat per parlar d'això, encara que creu que es pot parlar i que "no serà un problema".

Preguntat per la proposta de traslladar el Senat a Barcelona --una de les preguntes que es van fer el divendres al líder de Podem, Pablo Iglesias, en el Cercle d'Economia--, ha respost que és una cosa amb el que "sempre han somiat els socialistes catalans" ja que reforçaria que Barcelona és l'altra gran capital d'Espanya, però ha afirmat que no està damunt de la taula.