Publicat 15/6/2019 18:53:53 +02:00CET

Collboni (PSC) defensa que el govern de Colau tindrà "tota la legitimitat democràtica"

DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 juny (EUROPA PRESS) -

El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha defensat que el nou govern de BComú i PSC, amb Ada Colau com a alcaldessa, tindrà "tota la legitimitat democràtica", després de les crítiques perquè aquesta opció impedeixi governar al candidat més votat, Ernest Maragall (ERC).

En el seu discurs durant la sessió constitutiva de l'Ajuntament aquest dissabte, en el qual Colau ha estat investida amb els vots de BComú, PSC i tres de BCN Canvi-Cs de Manuel Valls, Collboni ha avisat: "Ja n'hi ha prou de mesurar la legitimitat dels governs en funció de si són de la nostra simpatia".

En aquest sentit, i a manera d'exemple, s'ha preguntat a continuació si l'actual president de la Generalitat, Quim Torra, va guanyar les eleccions en el Parlament --la candidatura més votada va ser Cs però les forces independentistes van acabar pactant--.

A les crítiques sobre que l'acord de govern de Colau i Collboni representen les elits, després de rebre vots de Manuel Valls, Collboni ha afirmat: "Representem els poderosos, a més de 300.000 electors poderosos i poderoses", en al·lusió als votants que sumen les dues formacions, i ha defensat el pacte perquè els socialistes anteposen Barcelona a l'interès personal o polític, i no podien quedar-se passius.

Ha tingut paraules per a Manuel Valls, a qui ha reconegut la seva "generositat" en aportar tres dels seus regidors perquè Colau pogués aconseguir la majoria absoluta necessària en el ple per formar un govern amb el PSC.

Collboni ha assegurat que governaran amb mà estesa a tots els grups municipals i a la ciutat, i ha defensat que Barcelona torni a tenir una dona com a alcaldessa: "Això també és feminisme i nosaltres som feministes", i també ha citat la reelegida alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín (PSC), que ha acudit a l'acte a l'Ajuntament de Barcelona després de la seva pròpia investidura a l'Hospitalet.