Publicat 18/11/2019 21:48:44 +01:00CET

Collboni diu que Barcelona "va bé" però exigeix diàleg, estabilitat i seguretat jurídica

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, amb el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre
PAU VENTEO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha reivindicat aquest dilluns que Barcelona "va i va bé", però ha exigit que hi hagi diàleg entre les institucions, estabilitat política i seguretat jurídica perquè la ciutat segueixi avançant.

Ho ha dit en la cerimònia d'entrega dels Premis Carles Ferrer Salat i les Medalles d'Honor de Foment del Treball, a la qual han assistit el seu president, Josep Sánchez Llibre; les ministres en funcions Nadia Calviño, Margarita Robles i María Jesús Montero; el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera.

Collboni ha sostingut que la marca Barcelona es basa en l'aposta pel talent, la creativitat i la innovació, i ha assenyalat que això s'ha de fer "d'una forma clara amb diàleg entre institucions, amb la cooperació entre sindicats, patronals i agents econòmics i socials, amb diàleg, capacitat d'arribar a acords, estabilitat política i donant seguretat jurídica i, per tant, certeses".

"Aquest és el compromís que fem des de l'Ajuntament i ho farem en el futur. Som conscients que el moment ens ho exigeix d'una forma especial i aquest és el servei que hem de prestar a la ciutat", ha subratllat.

"La ciutat va i va bé, és un motor que no s'ha detingut i no es detindrà. Perquè volem que guanyi Barcelona, que guanyi Catalunya i que guanyi Espanya", ha conclòs.

Collboni ha defensat el potencial econòmic i tecnològic de la ciutat, i ha destacat la capacitat que té Barcelona de "compatibilitzar el desenvolupament econòmic amb la qualitat de vida", i ha agraït el treball que fa Foment del Treball i les empreses premiades en la cerimònia per promoure l'economia catalana i barcelonina.

Ha destacat que l'empresariat català està fent un paper important "des de la seva diversitat i pluralitat, amb els valors del consens i amb capacitat de diàleg per resoldre els conflictes" en un moment que ha qualificat com a complicat per la situació social i econòmica de Catalunya.

ALTRES AUTORITATS

Entre els assistents també han estat el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig; els consellers de la Generalitat Àngels Chacón, Damià Calvet i Chakir El Homrani, i l'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Núria Marín.

Han acudit a la cerimònia el secretari general d'UGT Catalunya, Camil Ros, i el de CC.OO. Catalunya, Javier Pacheco; el president de Pimec, Josep González; el de la Cecot, Antoni Abad; el president del Cercle d'Economia, Javier Faus, i el conseller delegat de la Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, entre d'altres.