Publicat 20/11/2019 15:36:59 +01:00CET

Colau sobre la sentència de l'aigua del TS: "Ens ha sorprès molt i no ens agrada"

L'alcaldessa Ada Colau.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 nov. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit aquest dimecres sobre la sentència del Tribunal Suprem (TS) que avala la societat mixta Aigües de Barcelona constituïda el 2012 per Agbar i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i tomba l'anul·lació emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC): "Ens ha sorprès molt i no ens agrada".

En declaracions als mitjans, Colau ha dit: "Hem conegut una notícia que ens ha sorprès: que el tribunal Suprem ha revocat la primera sentència que va sortir del TSJC, que en una primera sentència va dir clarament que la privatització de les aigües de Barcelona a través de la societat mixta metropolitana no s'havia fet correctament".

"Haig de dir que ens ha sorprès molt i que no ens agrada la sentència que hem conegut, en la qual es revoca aquesta decisió del primer tribunal", ha afegit Colau després que la Sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal hagi estimat els recursos contra la sentència del TSJC, que va decidir invalidar la citada societat el març del 2016.

L'alcaldessa ha defensat que no pot donar més detalls perquè encara no ha pogut llegir l'argumentació, i ha resolt: "No només ens sorprèn, sinó que no la compartim".

El tribunal ha pres una decisió sobre la validesa del procés de constitució de l'empresa mixta metropolitana que s'encarrega de la gestió del cicle integral de l'aigua a Barcelona i 23 municipis més, que està controlada en un 70% per Agbar, en un 15% per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i en un altre 15% per Criteria Caixa.