Publicat 20/7/2019 12:48:08 +02:00CET

Colau, sobre la renúncia d'Iglesias al Govern: "A Sánchez se li han acabat les excuses"

L'alcaldessa, Ada Colau
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 jul. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha elogiat aquest dissabte la renúncia del líder d'UP, Pablo Iglesias, a entrar al Govern per afavorir un pacte d'esquerres a La Moncloa, i ha criticat que la presència d'Iglesias era l'última evasiva dels socialistes: "A Sánchez se li han acabat les excuses", ha dit.

En declaracions als periodistes després d'inaugurar el CAP Roger al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, Colau ha afirmat que "cal felicitar Pablo Iglesias per la grandesa del gest que ha fet", que creu que cap dirigent socialista hagués fet, i ha subratllat que el seu acte confirma la voluntat de la formació d'aconseguir un acord d'esquerres per governar.

Colau ha insistit en evitar que les institucions quedin paralitzades, i ha advertit del risc d'una nova convocatòria electoral: "No ens podem permetre anar a eleccions i que puguin guanyar la dreta i l'extrema dreta".

A més, ha criticat que Iglesias hagi hagut de prendre aquesta decisió i ha dit que "ha estat una falta de respecte que Pedro Sánchez li digués al dirigent d'UP que s'havia d'apartar", encara que creu que, malgrat això, Iglesias ha estat a l'altura.

Finalment, ha demanat al PSOE que "deixin les excuses a un costat" i facilitin un acord d'esquerres per obrir una nova etapa de diàleg, estabilitat i polítiques socials.