Publicat 20/5/2014 12:35:29 +02:00CET

Coface millorarà les perspectives de creixement d'Espanya fins a l'1,2% o 1,3% aquest any

Yves Zlotowski y Juan Saborido (Coface)
EUROPA PRESS

Veu imprescindible invertir en innovació i una reforma fiscal justa que augmenti ingressos per a l'Estat

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

La multinacional d'assegurança de crèdit Coface revisarà el juny les seves perspectives de creixement del PIB espanyol per a aquest any, i les elevarà des del 0,7% que havia augurat anteriorment a l'1,2 o l'1,3% en línia amb les previsions nacionals i del consens de mercat, segons ha avançat aquest dimarts l'economista en cap de Coface, Yves Zlotowski.

En declaracions a la premsa amb motiu de la Conferència Anual Sobre Risc País que ha organitzat Coface a Barcelona, Zlotowski ha mostrat la seva "grata sorpresa" per l'evolució de l'economia espanyola en els primers mesos de l'any, millor del que esperaven, i ha considerat que el sector productiu va en la bona direcció, després d'haver guanyat competitivitat, tot i que encara cal afrontar el problema de la desocupació.

Ha explicat que després del gran ajustament que ha emprès el país durant la crisi, ara comença a recollir resultats, i que per aconseguir mantenir les exportacions i el creixement a llarg termini, l'assignatura pendent és incrementar la inversió en innovació aplicada, i que es plasmi en més patents, per exemple.

"Cal invertir en el futur", ha defensat, i ha opinat que si no es fa inversió en innovació de manera habitual, les exportacions actuals ja no seran competitives d'aquí a dos anys.

El director general executiu de Coface per a Espanya i Portugal, Juan Saborido, ha fet referència a la reforma fiscal que el Govern espanyol està preparant per al 2015, i ha demanat que sigui una normativa "simple i clara, equilibrada i justa", per aconseguir l'objectiu d'augmentar els ingressos públics i no castigar encara més les rendes més baixes, que han estat les més perjudicades per la crisi.

Saborido ha apuntat que la recaptació estatal era insuficient fins i tot abans de la crisi, i que la pròxima reforma fiscal ha de solventar-ho, tot i que hauria de tenir també cura de no engrandir la bretxa entre rics i pobres, i ha assenyalat que a nivell de tot Europa caldria pensar un model que permeti tenir àmplies classes mitjanes.

A part de combatre la desocupació i prosseguir la reducció del deute públic i privat, ha instat a invertir en sectors en què Espanya pugui ser competitiva a escala internacional, i ha demanat un consens entre PP i PSOE per emprendre una reforma educativa perdurable.