Publicat 7/2/2019 16:40:18CET

La CNMV vigila "com a prioritat i des de tots els angles" l'OPA de Fridman sobre Dia

EUROPA PRESS

MADRID, 7 Febr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Sebastián Albella, ha assegurat que la institució supervisora està vigilant "com a prioritat i des de tots els angles" l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) que ha presentat per a l'inversor rus Mikhail Fridman, propietari de LetterOne, sobre Dia.

Així ho ha indicat Albella en una trobada amb periodistes després de la conferència 'Spanish Funding' organitzada per l'Associació per als Mercats Financers d'Europa (AFME), alhora que ha destacat la tasca "positiva" que fan els baixistes en cridar l'atenció sobre els primerencs problemes i febleses de les companyies i evitant que hi hagi preus que no es corresponen amb la realitat.

"Moltes vegades són els baixistes els que tenen l'agudesa visual d'adonar-se que una companyia té febleses. En el cas de Dia, a més, s'ha produït d'una manera especialment significativa", ha manifestat el president de la CNMV.

Després d'explicar el "gran" descens de la cotització patida per la companyia minorista el passat mes d'octubre i la vivència d'una sèrie d'incidències, entre les quals es troba el canvi de consellers i la projecció d'una OPA, la CNMV assegura estar "exercint la seva funció amb tota l'atenció i molt rigor".

Alhora, Albella creu que l'operació s'ha fet d'una manera correcta i confia que no hi ha hagut cap tipus d'informació privilegiada. Dia ha rebotat més d'un 60% en Borsa el dia en què es va conèixer l'operació, però la CNMV considera que és una cosa "totalment natural" i assegura que ha estat un exemple d'"informació confidencial i mantinguda amb cura".

"En aquest aspecte estem tranquils, no creiem que hi hagi hagut asimetries d'informació, si bé estem investigant l'operació de manera exhaustiva", ha subratllat el president de l'autoritat supervisora. "Estem investigant totes les parts que se us pugui ocórrer i demanant informació a qui procedeix", ha postil·lat.

En definitiva, Albella ha indicat que "no està especialment preocupat i que la sensació general és que tot respon a comportaments normals". No obstant això, ha precisat que la situació s'està analitzant perquè hi ha "molta sensibilitat per moltes raons".

El consell d'administració de Dia va decidir aquest dimecres posposar la seva opinió sobre l'OPA de LetterOne fins que la mateixa sigui autoritzada i es publiqui el fulletó explicatiu, en tenir dubtes sobre l'augment de capital per import de 500 milions d'euros proposat quan es tanqui l'operació.

En la reunió celebrada aquest dimecres, l'òrgan de direcció de Dia va fer una revisió preliminar i, malgrat expressar els seus dubtes sobre l'ampliació de capital de 500 milions proposada per LetterOne, ha deixat la porta oberta a "explorar" la posibibilitat d'adaptar els termes de l'oferta i ha destacat que el seu anunci posa de manifest l'"atractiu del negoci".

No obstant això, considera que l'augment de capital de 500 milions d'euros proposat per LetterOne, tal com està estructurat actualment, "no ofereix cap certesa sobre la seva execució efectiva ni sobre el moment de la seva implementació, ni té en compte les obligacions de Dia enfront dels seus creditors ni els seus venciments de deute a curt termini".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.