Publicat 12/7/2019 10:56:03 +02:00CET

La CNMV suspèn cautelarment la cotització d'Urbar després de sol·licitar el concurs de creditors

Equipos De Urbar
URBAR - Archivo

MADRID, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès de manera cautelar i amb efectes immediats la cotització d'Urbar Ingenieros a la Borsa de Madrid "per circumstàncies que poden pertorbar el desenvolupament de les operacions sobre aquest valor".

La suspensió d'Urbar Ingenieros es produeix després que el seu consell d'administració aprovés aquest dijous per unanimitat la sol·licitud per declarar el concurs de creditors de la societat i les seves filials després de no haver aconseguit un acord de refinançament amb les seves principals entitats financeres.

Està previst que la sol·licitud formal de declaració de concurs de creditors es dugui a terme aquest mateix divendres davant dels Jutjats de Sant Sebastià.

Les accions d'Urbar van tancar aquest dijous a un preu de 0,073 euros per títol, sense canvis en relació amb la jornada de dimecres.

Urbar Ingenieros va presentar el passat mes de març la sol·licitud per acollir-se al 'preconcurs' de creditors, i es va dotar d'un termini màxim de quatre mesos per negociar la reestructuració del deute amb els seus creditors per evitar la declaració de fallida.

En aquell moment, Urbar va indicar que amb aquesta mesura volia "aconseguir un acord de refinançament amb els seus creditors financers que permetés adaptar l'estructura del deute financer de la societat a la seva capacitat de prepagament".

La companyia va apuntar que, després de la "considerable millora" que van presentar els seus resultats en l'exercici 2018, tant en termes d'ingressos, com de tresoreria i fons propis, el seu consell considerava "necessari" obtenir un acord "estable i durador" de reestructuració del calendari de pagaments del deute "basat en les projeccions de fluxos operatius futurs".

el més llegit

 1. 1

  La Generalitat confirma 40 casos més de coronavirus a Lleida, 33 al Segrià

 2. 2

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 3. 3

  Salut derivarà "amb tota probabilitat" malalts de Lleida a altres ciutats

 4. 4

  La jutgessa autoritza que Junqueras, Rull i Turull surtin de la presó per treballar

 5. 5

  Castex assumeix "totalment" el nomenament del responsable d'Interior