Ciutadans estudia accions legals contra la taula de negociació de Catalunya

Publicat 7/2/2020 13:57:13CET
El diputat de Ciutadans, Edmundo Bal, atén els mitjans de comunicació
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

L'equip jurídic de Ciutadans està estudiant emprendre accions legals contra la taula de negociació que preveuen començar aquest febrer el Govern central i la Generalitat perquè es tracta d'un òrgan que no preveu la llei.

En roda de premsa al Congrés, el portaveu adjunt de la formació taronja, Edmundo Bal, ha assenyalat que s'estan plantejant engegar diverses iniciatives quan arrenqui aquesta taula de negociació, però no ha volgut revelar-les.

Això sí, l'advocat de l'Estat en excedència ha dit que la taula de negociació "no és un òrgan administratiu previst per les lleis". "No ens quedarem de braços plegats i hi haurà alguna reacció", ha avisat.

LA LLEI NOMÉS CONTEMPLA LA COMISSIÓ BILATERAL

I és que, si es reunirà la comissió bilateral Estat-Generalitat, un òrgan que sí que contempla la legislació, "de què es parlarà llavors en una taula negociació que s'ha extret de les vies institucionals legítimes i de la qual s'ha exclòs els constitucionalistes?". "Doncs d'autodeterminació, d'independència i de celebrar un referèndum que no permet la Constitució", ha plantejat.

Així, Bal considera que és necessària la proposta de la portaveu parlamentària de Ciutadans i candidata a liderar el partit, Inés Arrimadas, d'unir transversalment els constitucionalistes de cara a les eleccions autonòmiques que se celebraran en els propers mesos a Catalunya, el País Basc i Galícia per evitar aquesta situació "d'humiliació" i "rendició" a la qual Sánchez, al seu parer, està sotmetent el país.

Contador