Publicat 11/1/2020 12:43:30 +01:00CET

Ciutadans demana al Govern central explicar la polèmica en la prova d'ortografia d'accés a la Policia

Tres agents de Policia Nacional a la plaça del Sol de Madrid, 16 de desembre del 2019.
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 11 gen. (EUROPA PRESS) -

Ciutadans ha registrat una pregunta al Congrés dels Diputats per exigir al Govern una explicació per la polèmica generada en la prova de l'ortografia en l'examen d'accés a la Policia Nacional, la qual cosa ha motivat que els opositors hagin presentat més de 2.000 recursos als tribunals, segons la plataforma d'afectats.

"Quina solució s'ha previst davant el devessall històric de procediments judicials que sembla puguin presentar-se contra els recursos d'alçada denegats?", pregunta Ciutadans en un text al qual ha tingut accés Europa Press.

La Direcció General de la Policia va establir en un 6,20 i no en un 5 la nota de tall en la darrera prova amb la qual s'ha avaluat la capacitat ortogràfica dels opositors que aspiren a una de les 2.506 places convocades per a l'escala bàsica. Els afectats consideren que no s'ha respectat la convocatòria publicada en el BOE i que "es van canviar les regles del joc a mig procés".

"Per si això no fos suficient", continua Ciutadans, "s'ha conegut, a més, que el tribunal avaluador va donar com a errònies diverses paraules l'ortografia que han estat validades per la Real Acadèmia Espanyola, oficialment i per escrit, després que els opositors fessin consultes referent a això".

Els afectats han demanat que la Divisió de Formació i Perfeccionament de la Policia "restableixin la legalitat i considerin aptes tots aquells aspirants que tinguin una nota de tall de tall més de 50 punts, és a dir, més d'un 5".