Ciutadans aplicaria "de manera immediata" el 155 a Catalunya i actualitzarà els delictes de sedició i rebel·lió

Publicat 16/4/2019 10:20:26CET
Acto con Albert Ribera e Inés Arrimadas
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

El partit d'Albert Ribera ha anunciat en el seu programa electoral, que ha fet públic aquest dimarts, que si governa aplicar "de manera immediata" l'article 155 a Catalunya, alhora que actualitzar els delictes de rebellió i sedició i reforar la Llei de Seguretat Nacional per obligar els Mossos a defensar la Constitució.

"Aplicarem l'article 155 fins assegurar el restabliment de la Constitució a Catalunya per garantir la convivncia entre tots els catalans, així com el respecte a les lleis i les sentncies judicials", afirma la formació taronja en el seu "compromís amb els espanyols", que és com ha anomenat el programa electoral.

Cs dedica una part del seu programa a "l'Espanya de ciutadans lliures i iguals", en la qual deixa clar que no poden tolerar durant més temps que "Torra i els separatistes utilitzin les institucions públiques per sembrar l'odi i l'enfrontament entre els catalans".

Per aix, es comprometen a aplicar "l'article 155 de manera immediata" per garantir la convivncia a Catalunya, la neutralitat dels espais públics i l'acatament de la Constitució per part de la Generalitat.

A més, es comprometen a millorar els instruments per "protegir els espanyols dels cops d'estat del segle XXI", com el qual afirmen que van donar els separatistes catalans la tardor del 2017, amb la finalitat de liquidar la Constitució i vulnerar els drets fonamentals de milions de catalans.

Amb la finalitat d'evitar aquest tipus de situacions, Cs promet actualitzar el delicte de sedició i rebellió en el Codi Penal i també la Llei de Seguretat Nacional i la Llei d'Estabilitat Pressupostria per assegurar que la tasca dels Mossos d'Esquadra "respongui a la defensa lleial de la Constitució i que no es destina ni un euro de diners públics a finanar cap activitat vinculada al procés separatista".