Actualitzat 10/8/2019 9:39:57 +00:00 CET

Ciutadans admet que no vol noves eleccions, però insisteix en el No a Sánchez i manté el PP com a soci preferent

- Eugenia Morago-CIUDADANOS

MADRID, 10 Ag. (EUROPA PRESS) -

El dirigent de Ciutadans i portaveu adjunt al Congrés Edmundo Bal ha reconegut que el seu partit no desitja que es repeteixin les eleccions generals al novembre, encara que ha reiterat que tornaran a rebutjar Pedro Sánchez com a president del Govern si intenta de nou una investidura i manté el PP com a "soci preferent".

En declaracions a Europa Press, Bal ha recalcat que el paper que li han donat els espanyols al seu partit en les urnes és "ser oposició". Per tant, Cs tornarà a votar "no" si Sánchez es presenta a la investidura al setembre, "com li vam prometre als espanyols que ens van votar", ha afegit.

En la seva opinió, al PSOE i a Unides Podem no els resultarà complicat aconseguir un pacte per tirar endavant la investidura de Sánchez abans que es compleixi el termini, evitant així la repetició de les eleccions generals.

UN "FRACÀS" DE SÁNCHEZ

Bal no ha volgut imaginar-se què ocorrerà si, quan s'esgoti el termini, segueix sense haver-hi acord entre aquestes dues forces polítiques. "Des de Cs sempre hem deixat molt clar que no volem segones eleccions, que això és un fracàs per a la política espanyola", ha indicat, deixant clar que "el responsable d'aquest fracàs" seria Sánchez.

En preguntar-se-li si la formació taronja proposaria alguna solució per evitar aquests comicis, ha respost: "És una hipòtesi que, quan arribi el moment, el partit haurà de reflexionar sobre la seva postura, però jo crec que ha estat molt clara des del primer dia".

"L'hi vam prometre als electors, ho vam dir en campanya electoral, vam dir que el nostre soci preferent era el PP, que volíem fer un govern moderat i de centre" per impulsar "polítiques de suport a les famílies, de baixada d'impostos, d'apostar seriosament per l'educació" i per un país sense distincions per territoris, format per ciutadans "lliures i iguals", ha explicat.