Actualitzat 04/10/2015 14:13

Ciuraneta subratlla la "gran qualitat i varietat" dels formatges artesanals catalans

LLEIDA, 4 oct. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Jordi Ciuraneta, ha destacat aquest diumenge durant la III edició de la Mostra de Formatges Artesanals catalans a Lleida la "gran qualitat i varietat" dels formatges artesanals catalans.

El conseller ha considerat que per aconseguir un producte de molta qualitat "fa falta una matèria prima de molta qualitat", i ha assegurat que Catalunya disposa d'aquesta matèria prima, ha informat la Conselleria en un comunicat.

Ciuraneta ha assegurat que les formatgeries artesanals han proliferat en territori català gràcies als emprenedors, i ha valorat que "la tradició és la suma d'innovacions, i la innovació d'avui és la tradició de demà".

Perquè la tradició formatgera perduri, Ciuraneta ha esgrimit la funció que compleixen les fires en la transmissió del coneixement, i ha dit que "el formatge s'ha de saber treballar".

Ciuraneta també ha remarcat que a Catalunya s'aposta per la producció i venda de proximitat, però ha admès que "queda pendent" centrar-se en les matèries de distribució, promoció i ajuda a la comercialització.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés