LLEIDA, 4 oct. (EUROPA PRESS) -
El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Jordi Ciuraneta, ha destacat aquest diumenge durant la III edició de la Mostra de Formatges Artesanals catalans a Lleida la "gran qualitat i varietat" dels formatges artesanals catalans.
El conseller ha considerat que per aconseguir un producte de molta qualitat "fa falta una matèria prima de molta qualitat", i ha assegurat que Catalunya disposa d'aquesta matèria prima, ha informat la Conselleria en un comunicat.
Ciuraneta ha assegurat que les formatgeries artesanals han proliferat en territori català gràcies als emprenedors, i ha valorat que "la tradició és la suma d'innovacions, i la innovació d'avui és la tradició de demà".
Perquè la tradició formatgera perduri, Ciuraneta ha esgrimit la funció que compleixen les fires en la transmissió del coneixement, i ha dit que "el formatge s'ha de saber treballar".
Ciuraneta també ha remarcat que a Catalunya s'aposta per la producció i venda de proximitat, però ha admès que "queda pendent" centrar-se en les matèries de distribució, promoció i ajuda a la comercialització.