LLEIDA, 17 oct. (EUROPA PRESS) -
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Jordi Ciuraneta, ha reivindicat aquest dissabte el sector lacti català, i ha subratllat que a Catalunya es produeixen les llets amb "la qualitat més alta d'Europa", gràcies a les condicions naturals i a la feina dels ramaders.
Ho ha dit durant la inauguració de la Fira de Sant Ermengol 2015 de la Seu d'Urgell (Lleida), on ha criticat el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per "discriminar" els productors catalans en la distribució de l'ajudes tot i el seu alt nivell de competitivitat.
Ciuraneta ha assegurat que la producció de formatge artesà al Pirineu s'ha convertit en una bona alternativa per dinamitzar la muntanya i aconseguir més sostenibilitat territorial, així com evitar el risc de despoblació a la zona.
"Els formatges artesanals són un món per descobrir i aprofundir, com demostra la gran proliferació de les formatgeries artesanals als Pirineus", ha assenyalat el conseller, que ha destacat la necessària promoció i suport que necessiten els productors per potenciar la comercialització.
Ciuraneta ha dit que l'única manera de competir amb els països de gran tradició formatgera és a través de la qualitat, la diferenciació i amb una bona estratègia de comunicació, eixos "clau per crear imaginari i presència en la ment del consumidor".