Publicat 27/1/2014 14:49:12 +01:00CET

CiU exigeix a Montoro publicar les balances fiscals amb el mètode antic

Josep Maria Pelegrí (UDC), expte.Jordi Pujol, pte.Generalitat Artur Mas (CDC)
EUROPA PRESS

L'acusen de buscar el "cafè per a tothom" amb els comptes públics regionalitzats

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

CiU ha exigit aquest dilluns al ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que publiqui les balances fiscals amb la metodologia antiga, i l'ha acusat de buscar el "cafè per a tothom" amb els comptes públics regionalitzats.

En roda de premsa després del Comitè Executiu de la federació, el conseller d'Agricultura i secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, ha recordat que hi ha un acord del 2004 que obliga l'Estat a publicar les balances fiscals anualment, tot i que només es va complir el 2009 i, llavors, es van donar a conèixer utilitzant dos mètodes diferents.

Segons Pelegrí, el Govern espanyol ha de complir amb allò acordat i donar-les a conèixer amb els mètodes ja acordats: "No estem davant d'un problema de metodologia. No pot ser que quan hi ha un problema donin carpetada quan els números no són els que ells volen".

Segons la seva opinió, l'anunci dels comptes públics regionalitzats són una excusa de l'Estat per justificar que hi ha d'haver un finançament equivalent per a tothom: "I això torna a ser el 'cafè per a tothom".

"Volen que Espanya sigui el referent en el món del 'cafè per a tothom'. Tractar tothom igual és la discriminació més gran que es pot fer", ha advertit Pelegrí, després de recordar que l'any passat la federació va presentar al Congrés una proposició de llei per demanar la publicació anual de les balances.