Actualitzat 28/11/2008 19:17:14 CET

CiU i ERC de Barcelona critiquen que l'Ajuntament vulgui nomenar 73 tècnics de barri

BARCELONA, 28 de novembre (EUROPA PRESS)

CiU i ERC de Barcelona s'han mostrat avui contraris a la creació de 73 tècnics de barri, figura que, segons les dues formacions, preveu la mesura de l'Ajuntament 'Noves eines per desenvolupar el projecte de barris de Barcelona'.

En un comunicat, el portaveu de CiU al consistori, Joaquim Forn, ha criticat que el govern que encapçala Jordi Hereu "pretén exercir el control polític i partidista sobre el territori". Ha afegit que la seva formació s'oposa "radicalment" a la implantació d'aquesta figura ja que "no respon a cap criteri tècnic, ni a cap necessitat organitzativa".

El president d'ERC a l'Ajuntament, Jordi Portabella, ha expressat en un altre comunicat el seu desacord sobre el fet que "no parlin d'elecció directa dels consellers". Ha explicat que tot i que el seu partit comparteix la idea del projecte de la Barcelona dels barris, no està d'acord amb el contingut ni la forma.

Ha qualificat de "poc precisa" la iniciativa --"una confusió d'objectius preocupant"-- i ha lamentat que suposa "un pas enrere" en relació amb el projecte 'Els barris de Barcelona' del 2006.

A més, ha mostrat la seva sorpresa pel model de descentralització que proposa l'Ajuntament. "Vostès desconcentren però no desterritorialitzen", ha afegit. A més, ha criticat que el pressupost del 2009 per als districtes es reduirà un 1,3% respecte al del 2006.