Actualitzat 16/1/2020 12:46:48 +00:00 CET

El CIS amplia l'avantatge del PSOE sobre el PP i guanyaria les eleccions

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, en rueda de prensa tras la primera reunión del consejo de ministros del Gobierno de coalición de PSOE y Unidas Podemos en la XIV Legislatura, en Madrid (España), a 14 de enero de 2020.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 16 gen. (EUROPA PRESS) -

El baròmetre del mes de desembre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), el primer amb estimació de vot des de les eleccions generals del passat 10 de novembre, manté el mapa polític d'aquells comicis encara que amplia en un punt l'avantatge del PSOE, que puja tres dècimes, mentre que el PP i Ciutadans experimenten reculades lleus.

Així, el CIS de José Félix Tezanos atorga al PSOE una estimació de vot del 28,3%, tres dècimes més que el seu resultat del 10N, amb un avantatge de 8,3 punts respecte del PP, a qui se li calcula un suport del 20%, vuit dècimes més que en les eleccions.

Per la seva banda, Vox, es manté com a tercera força política d'Espanya amb una estimació de vot del 15,2%, semblant al que va obtenir en les generals, i Unides Podem aglutina un suport del 12,8%, el mateix que el 10N. Ciutadans, en canvi, experimenta una reculada i passa del 6,8% de les eleccions a un 5,6% en l'enquesta.

Per blocs, el CIS dona la victòria a l'esquerra (PSOE, Unides Podem i Més País) amb un suport del 43,4% davant del 40,8% que sumen el PP, Vox i Ciutadans.