Publicat 28/02/2019 15:29CET

Ciments Molins redueix un 4% el seu benefici el 2018, fins als 85 milions

Ciments Molins redueix un 4% el seu benefici el 2018, fins als 85 milions
EUROPA PRESS

Preveu créixer en capacitat un 12% i invertir 178 milions d'euros fins al 2021

BARCELONA, 28 febr. (EUROPA PRESS) -

Ciments Molins va registrar un benefici net de 85 milions d'euros el 2018, la qual cosa representa un decreixement del 4% respecte a l'any anterior, quan va guanyar 89,1 milions, a causa de l'impacte negatiu dels tipus de canvi i la deterioració del mercat a Mxic, segons la companyia.

Ho han donat a conixer aquest dijous en roda de premsa per presentar l'exercici 2018 el president, el conseller delegat i el director general corporatiu de la companyia, Joan Molins, Julio Rodríguez i Carlos Martínez, respectivament, que han qualificat l'any de difícil i complex.

Els ingressos van disminuir un 2%, fins als 765 milions d'euros, i l'Ebitda va ser de 181 milions, un 6% menys que el 2017, unes xifres que, en termes comparables, eliminant l'efecte de paritats en les monedes, haurien crescut un 15% i un 12% respectivament, segons la companyia.

El deute net ha augmentat en 33 milions d'euros (23%) respecte al tancament de l'exercici 2017, que ha arribat als 179 milions, cosa que ha suposat un augment de la rtio d'apalancament a 1 x Ebitda, i que la companyia ha justificat amb les inversions a Colmbia i l'Argentina.

De fet, durant l'exercici 2018, Ciments Molins ha fet inversions de 133 milions d'euros i ha anunciat que n'invertir 178 més fins al 2021, període en el qual espera créixer en capacitat un 12%, grcies a les recents ampliacions de capacitat a Mxic i Bolívia i a les inversions en curs.

Molins també ha acusat la lleu reculada dels resultats als augments dels costos de matries primeres, principalment al de l'electricitat: "Aquests augments de costos han fet que els marges disminueixin".

Per sectors, la majoria dels ingressos del 2018 han provingut del ciment (63%), i la resta del formigó (14%), altres materials (12%) i productes prefabricats (11%).

PER PASOS

Rodríguez ha explicat que la companyia va experimentar un bon any a Espanya, amb una bona evolució de tot els parmetres malgrat l'increment dels costos energtics, un fort creixement d'Ebitda i "molt bones xifres" en el negoci de prefabricats.

A Mxic, malgrat la conjuntura econmica, que va provocar una caiguda de la inversió i del mercat de ciment després d'anys de creixement, Ciments Molins va registrar una millora de marges en formigó, ha explicat.

Pel que fa l'Argentina, la companyia confia que aquest 2019 ser un bon any, sobretot pel projecte d'ampliació de la planta de San Luís, que avana com estava previst i entrar en funcionament l'octubre d'aquest mateix any.

L'activitat a Tunísia, l'Uruguai i Bolívia va ser positiva a causa del creixement de volum de vendes, mentre que a Bangladesh, amb la nova capacitat adquirida estan "aprofitant" el creixement d'un mercat que té un gran potencial, en les seves paraules.

Durant els darrers tres anys, la companyia ha invertit un total de 300 milions d'euros, dels quals, el 70% s'han destinat a augmentar la capacitat a Mxic i Bolívia i als nous projectes de Colmbia i l'Argentina.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés