Publicat 21/11/2019 16:53:04 +01:00CET

El Cibernàrium de Barcelona Activa celebra 20 anys i suma més de 140.000 usuaris

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en la celebració del 20 aniversari del Cibernàrium
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

El Cibernàrium de Barcelona Activa celebra el seu 20 aniversari com el servei de referència digital de la capital catalana, amb la seva estratègia d'inclusió digital per a tota la ciutadania, així com un espai de referència en les tendències tecnològiques i de talent digital de futur, i ja ha format a més de 140.000 usuaris.

En un acte a la seu del Cibernàrium a l'edifici Media-Tic del districte tecnològic del 22@, el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha subratllat el paper d'aquest equipament en la democratització del coneixement i l'accés a la informació.

El Cibernàrium va néixer el 1999 quan l'escenari digital cap als seus primers passos i es començaven a demandar coneixements digitals bàsics, com enviar correus electrònics, a partir de la creació d'una "nova formació" per respondre les necessitats de la ciutadania i del mercat de treball.

En aquests 20 anys, el Cibernàrium de Barcelona Activa ha ofert cursos, tallers, 'masterclass' i diverses activitats a més de 140.000 persones, 77.000 (55%) de les quals han estat dones, i per edats: el 8% té menys de 25 anys; el 56%, entre 25 i 40, i un 36% entre 40 i 65 anys.

Amb relació a la procedència, un 86% són locals -64% de la ciutat de Barcelona-, un 7% de la Unió Europea (UE), i un altre 7% de fora de la UE, i cada persona fa una mitjana de cinc activitats diferents, amb un grau de satisfacció mitjana dels usuaris de 8,7 punts.

El Cibernàrum ha estès les seves activitats a altres punts de la ciutat mitjançant les Antenes Cibernàrium, situades en diferents biblioteques de la ciutat i en equipaments com Nou Barris Activa, prop del Parc Tecnològic de Barcelona Activa, i que se sumi a la Xarxa d'Ateneus de Fabricació.

Per als deu anys vinents, el Cibernàrium es marca com a objectiu aproximar la revolució digital a escala humana, així com l'apoderament digital, per la qual cosa oferirà formació més adaptada, capdavantera i avantguardista per "actuar com a palanca de canvi en aquesta evolució".

400 ACTIVITATS A L'ANY

Actualment, el Cibernàrium ofereix més de 400 activitats diferents a l'any, 100 de les quals són en format en línia per facilitar la conciliació i l'accés a persones que per distància i horaris no poden desplaçar-se, i cada any s'imparteixen més de 4.000 sessions presencials en la qual participen 15.000 persones.

Entre les activitats de formació del Cibernàrium, hi ha des de les quals aborden l'alfabetització digital i la iniciació a internet des de les Antenes Cibernàrium, a les quals ofereixen formació especialitzada dirigida a professionals de tots els àmbits, així com els cursos 'online' i les 'masterclass'.

La formació al Cibernàrium s'emmarca en les previsions de la Comissió Europea, que assegura que el 2020 es crearan més 700.000 ocupacions en el sector tecnològic, i en el foment de les vocacions científiques i tecnològiques, independentment de l'edat, el sexe, els estudis i els coneixements previs.

el més llegit

 1. 1

  Tallada la línia R3 entre Torelló (Barcelona) i Ripoll (Girona) per un atropellament

 2. 2

  Mollet del Vallès (Barcelona) farà més PCR a contactes de positius aquesta setmana

 3. 3

  Agents de paisà controlaran l'ús de la mascareta a Terrassa (Barcelona)

 4. 4

  Mor un conductor en xocar amb un camió a l'autovia A-2 a Lleida

 5. 5

  Un detingut a Llagostera (Girona) per vendre un propulsor submarí robat a Bombers