Publicat 21/11/2019 16:53CET

El Cibernrium de Barcelona Activa celebra 20 anys i suma més de 140.000 usuaris

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en la celebració del 20 aniversari del Cibernrium
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

El Cibernrium de Barcelona Activa celebra el seu 20 aniversari com el servei de referncia digital de la capital catalana, amb la seva estratgia d'inclusió digital per a tota la ciutadania, així com un espai de referncia en les tendncies tecnolgiques i de talent digital de futur, i ja ha format a més de 140.000 usuaris.

En un acte a la seu del Cibernrium a l'edifici Media-Tic del districte tecnolgic del 22@, el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha subratllat el paper d'aquest equipament en la democratització del coneixement i l'accés a la informació.

El Cibernrium va néixer el 1999 quan l'escenari digital cap als seus primers passos i es comenaven a demandar coneixements digitals bsics, com enviar correus electrnics, a partir de la creació d'una "nova formació" per respondre les necessitats de la ciutadania i del mercat de treball.

En aquests 20 anys, el Cibernrium de Barcelona Activa ha ofert cursos, tallers, 'masterclass' i diverses activitats a més de 140.000 persones, 77.000 (55%) de les quals han estat dones, i per edats: el 8% té menys de 25 anys; el 56%, entre 25 i 40, i un 36% entre 40 i 65 anys.

Amb relació a la procedncia, un 86% són locals -64% de la ciutat de Barcelona-, un 7% de la Unió Europea (UE), i un altre 7% de fora de la UE, i cada persona fa una mitjana de cinc activitats diferents, amb un grau de satisfacció mitjana dels usuaris de 8,7 punts.

El Cibernrum ha ests les seves activitats a altres punts de la ciutat mitjanant les Antenes Cibernrium, situades en diferents biblioteques de la ciutat i en equipaments com Nou Barris Activa, prop del Parc Tecnolgic de Barcelona Activa, i que se sumi a la Xarxa d'Ateneus de Fabricació.

Per als deu anys vinents, el Cibernrium es marca com a objectiu aproximar la revolució digital a escala humana, així com l'apoderament digital, per la qual cosa oferir formació més adaptada, capdavantera i avantguardista per "actuar com a palanca de canvi en aquesta evolució".

400 ACTIVITATS A L'ANY

Actualment, el Cibernrium ofereix més de 400 activitats diferents a l'any, 100 de les quals són en format en línia per facilitar la conciliació i l'accés a persones que per distncia i horaris no poden desplaar-se, i cada any s'imparteixen més de 4.000 sessions presencials en la qual participen 15.000 persones.

Entre les activitats de formació del Cibernrium, hi ha des de les quals aborden l'alfabetització digital i la iniciació a internet des de les Antenes Cibernrium, a les quals ofereixen formació especialitzada dirigida a professionals de tots els mbits, així com els cursos 'online' i les 'masterclass'.

La formació al Cibernrium s'emmarca en les previsions de la Comissió Europea, que assegura que el 2020 es crearan més 700.000 ocupacions en el sector tecnolgic, i en el foment de les vocacions científiques i tecnolgiques, independentment de l'edat, el sexe, els estudis i els coneixements previs.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés