Publicat 8/2/2020 15:22:22 +01:00CET

Chacón sobre ser candidata a la Generalitat: s'han de respectar els mecanismes del PDeCat

Consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 8 febr. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha dit aquest dissabte, en preguntar-se-li si es veu com a candidata a la Presidència del Govern, que "per lleialtat i coherència", seguirà els mecanismes interns del PDeCat per escollir el candidat.

En una entrevista de 'Rac 1' que ha recollit Europa Press, ha defensat que el PDeCat té mecanismes interns per elegir el seu candidat i, en preguntar-se-li si no nega que sigui ella, ha dit: "Penso que el que volia dir s'ha entès".

Ha defensat que es manté lleial als "mecanismes democràtics d'elecció" que té el partit per escollir un candidat a la Presidència de la Generalitat, i ha dit que seguirà aquests procediments mentre sigui militant de la formació.

"Sóc associada al PDeCat, un partit compromès amb el president Puigdemont, amb l'1 d'octubre i amb JxCat", ha assegurat, i ha dit que, quan s'elegeixi el candidat, també s'haurà de decidir si es presenten com a partit o en el marc d'una candidatura més àmplia.

Respecte a l'anunci d'una convocatòria electoral, ha afirmat: "M'agradaria, per molts motius, que les eleccions triguessin a venir", i s'ha referit a la llei de transició energètica i la llei de la ciència a més de l'avantprojecte de llei de facilitació de l'activitat econòmica, dels quals ha lamentat que, després de molta feina, quedaran obstaculitzats.

Considera que la convocatòria electoral "té repercussions a tots els nivells, socials, econòmics", tot i que ha afegit que comprèn que el context polític és complex i que no hi ha una situació de normalitat, en les seves paraules.

MWC I CORONAVIRUS

Sobre l'anunci que LG i Ericsson no assisitran al Mobile World Congress (MWC) pel coronavirus, considera que "és evident que és una situació sanitària global" i no només afecta l'MWC, sinó també la circulació de mercaderies i les relacions comercials.

"No és Barcelona, no és Catalunya, és tothom", ha assegurat, i ha defensat que la tasca del Govern és coordinar administracions i agents perquè hi hagi el mínim de riscos, tot i que cada empresa haurà de decidir què fer respecte al congrés.

Ha explicat que les mesures d'aïllament que el govern de la Xina ha decretat fins al 10 de febrer han afectat aeroports, duanes i creuers, cosa que "tindrà efectes més enllà dels que ara estem veient o dels que focalitzem en l'assistència a un congrés".

També ha esmentat els efectes del temporal 'Gloria' i l'impacte que pot tenir sobre el sector turístic, i ha explicat que estan prioritzant ajudes per pal·liar els desperfectes abans de Setmana Santa perquè les platges que s'han fet malbé "en tres mesos han de veure com arriben els primers turistes".