Publicat 13/11/2019 11:08:52 +01:00CET

Chacón es reunirà amb la direcció de Nissan al Japó aquest dimecres

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón.
DAVID ZORRAKINO (EUROPA PRESS) - Archivo

BARCELONA, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, es reunirà aquest dimecres amb la direcció de Nissan al Japó en el marc d'una missió comercial al país amb l'objectiu d'atreure inversions a Catalunya.

Chacón mantindrà una trobada amb el vicepresident de la companyia, Osamu Goto, i la directora de relacions internacionals, Miyuki Takahashi, han informat fonts de la Conselleria a Europa Press.

Les mateixes fonts han explicat que Chacón tenia previst mantenir una reunió amb la companyia a la seva seu del Japó per saber els seus plans a escala global i les seves estratègies, així com per mostrar el suport de la Generalitat a totes les inversions que faci l'automobilística a Catalunya.

La trobada amb Nissan es produirà després de diversos missatges de tranquil·litat de la consellera Chacón però també després de la publicació de 'Bloomberg' sobre el fet que la multinacional japonesa estava estudiant vendre les seves dues plantes europees, situades a Barcelona i el Regne Unit, i una posterior negativa de l'empresa.

DEFENSA "COM MAI"

La consellera va prometre al juliol en una entrevista d'Europa Press defensar "com mai" la planta d'automobilística de la Zona Franca de Barcelona després de rebre crítiques per no visitar la seu de la companyia en un altre viatge institucional al país japonès aquell mateix mes.

Durant tot aquest temps, Chacón ha assegurat que manté una interlocució regular i constant amb la companyia i, a l'octubre, va enviar un altre missatge de tranquil·litat als treballadors de la Zona Franca de Barcelona i va assegurar que posaria el 200% perquè no se'n vagi de Catalunya cap planta de la companyia.

PLA DE PREJUBILACIONS

Nissan va anunciar a principis d'aquest any un ERO de 600 persones a la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona que es va saldar amb un acord al maig entre la direcció i els sindicats mitjançant un pla de prejubilacions per a 550 treballadors a partir de 55 anys i un pla de baixes voluntàries i incentivades per a la resta.

La companyia també va anunciar una inversió de 70 milions d'euros en la construcció d'una nova instal·lació de pintura que es preveu que estigui operativa l'any 2022.