Publicat 10/10/2019 11:47:31 +02:00CET

Chacón rebutja que l'1-O afectés l'economia catalana

Ple del Parlament el 9 d'octubre.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha rebutjat aquest dijous que l'1-O afectés negativament l'economia catalana i ha demanat a tots els grups parlamentaris protegir-la.

En una interpel·lació durant el ple del Parlament, Chacón ha retret als grups amb representació a la Cambra que facin discursos "apocalíptics" que perjudiquen l'economia i els ha exigit que deixin de fer-ho.

Ha criticat el discurs dels qui asseguraven que pel fet de "voler votar sobre l'autogovern de Catalunya els caurien les deu plagues d'Egipte" i ha negat que això passés a conseqüència de la jornada de l'1-O.

"L'1-O no va perjudicar l'economia i les plagues no van caure del cel sinó de l'Estat", ha dit, i ha posat d'exemple l'incompliment que observa en les inversions de l'Estat com el Corredor Mediterrani i el Decret Llei impulsat pel Govern de Mariano Rajoy per facilitar el canvi de seus socials d'empreses.

Després de defensar les xifres que projecta l'economia catalana, el creixement de l'ocupació, el pla industrial i les exportacions, entre d'altres, ha insistit: "Tots hauríem de coincidir en la defensa de l'economia productiva de Catalunya".

"Això no és defensar cap opció política, no és independència sí o no. Per tant, és una gran irresponsabilitat que hi hagi grups que contribueixin i animin a la repressió de l'economia amb els seus discursos apocalíptics", ha subratllat, i ha qüestionat si aquests grups pretenen perjudicar la ciutadania catalana.

A més a més, ha alertat de les conseqüències que poden tenir la desacceleració econòmica internacional i el Brexit i, per això, la consellera creu que "no cal sumar dificultats innecessàries amb discursos catastrofistes que no responen a la realitat".