Publicat 5/9/2019 13:01:59 +02:00CET

Chacón rebutja una 'aturada de país' permanent: "Ja n'hi ha prou de discursos simplistes"

Angels Chacón (Arxiu)
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 5 set. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha dit aquest dijous que no veu positiva una 'aturada de país' permanent perquè no ajuda Catalunya com a economia productiva: "Ja n'hi ha prou de discursos simplistes".

Així s'ha expressat la consellera durant un col·loqui que ha organitzat el Fòrum Empresarial del Llobregat, en el qual també ha assenyalat que parlar d'aturades indefinides, sense un límit en el temps, no ajuda Catalunya, tot i que ha afegit que el 3 d'octubre del 2017 va entendre la reacció i la va compartir, en referència a l'aturada general que es va convocar.

La consellera ha rebutjat proclamar aturades indefinides sistemàticament sense saber a què condueixen, què s'aconseguirà i quin full de ruta s'ha establert, i ha afegit que, en les seves missions a l'estranger, no pot dir que no saben quant de temps estaran aturats.

CONTRASTAR ARGUMENTS

Per això, ha apostat per tenir trobades amb la gent que defensa aquests aturades: "Exposem tots els arguments, què volem aconseguir amb una aturada, durant quant de temps, com, qui ho proposa, de què viu, és una pime que no es pot permetre aquest aturada?".

Chacón veu obvi que la gent reaccioni davant del que està passant perquè és "indigerible", però creu que s'ha de tenir sentit comú i pensar amb quin objectiu, durant quant de temps i com es farà aquesta suposada aturada perquè, en cas contrari, ha assegurat que perjudicaria moltíssim l'economia catalana.

Ha puntualitzat que, amb el seu posicionament, no normalitza ni accepta les situacions que s'estan produint, sinó que és conscient de la fortalesa que ha de tenir Catalunya en la defensa del seu teixit productiu.

"No estic dient que els interessos econòmics estiguin per sobre dels drets socials. Estic dient que ja n'hi ha prou de discursos simplistes i que siguem seriosos. I us ho diu una persona que és independentista. Fer empresa és fer país", ha resolt.