Publicat 12/6/2019 13:10:45CET

Chacón: les eleccions a la Cambra van ser "impecables" i no preveu la suspensió de la seva constitució

Google retira a petición de la Generalitat ctalana siete blogs que hacían apología de la anorexia
GOVERN

Demana més definició com a projecte polític a PDeCAT-JxCat i definir els lideratges

BARCELONA, 12 juny (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha defensat aquest dimecres que les eleccions a la Cambra de Barcelona van ser "jurídicament i legalment impecables" i no preveu que els requeriments presentats per les presumptes irregularitats puguin afectar la constitució del ple.

"Nosaltres havíem de vetllar perquè les eleccions fossin jurídicament i legalment impecables, i així ha estat. Ha quedat més que demostrat", ha sostingut, després que els excandidats a presidir la Cambra de Barcelona Carles Tusquets i Ramon Masià presentessin aquest dimarts un requeriment al Consell General de Cambres de Catalunya per presumptes irregularitats durant el procés electoral al ple de la corporació.

Per a Chacón, es donarà resposta als requeriments, però no preveu que afectin la constitució del ple de la Cambra, a més de defensar el paper que han jugat en aquest procés electoral: "La Generalitat ha posat la pista i ha garantit que estigui seca, il·luminada i segura. La manera com vulguin córrer els cotxes no és la nostra responsabilitat".

Després d'explicar que manté una bona relació amb la ministra Reyes Maroto, malgrat no compartir el debat independentista, creu que hi ha un espai de consens entre els agents polítics i socioeconòmics per impulsar l'economia productiva catalana i ha defensat promoure un "marc estable, sigui quin sigui el color polític del Govern" en els àmbits que considerin essencials de la societat.

DEMANA DIÀLEG

"És necessari dialogar. Dialogar no significa renunciar a res", ha sostingut Chacón en el Fòrum Nova Economia, i considera injust acusar el Govern català de no governar i de preocupar-se només pels llaços grocs.

"Porto un llaç groc i vull mantenir els meus posicionaments polítics, i això no ha de perjudicar l'economia i la seva evolució. No puc entendre la gent que parla malament de la nostra economia per criteris polítics", ha retret.

Sobre les empreses que van marxar per l'1-O, la consellera ha desitjat que tornin a Catalunya i, encara que no és partidària d'aplicar un incentiu fiscal o equivalent, ha reiterat que "estan convidades a venir", a més de preguntar al Govern central què farà per propiciar-ho.

Chacón, associada del PDeCAT, ha defensat el paper jugat pel partit en adaptar-se dins de JxCat amb "fórmules excepcionals generades en situacions excepcionals", i ho ha fet amb el president de la formació, David Bonvehí, entre el públic; l'expresident de la Generalitat Artur Mas; el conseller d'Interior, Miquel Buch, el portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, i l'exdiputat del PDeCAT al Congrés Carles Campuzano, entre d'altres.

Malgrat no estar a la direcció del PDeCAT ni de JxCat, ha argumentat que l'espai que representen requereix "més definició com a projecte polític, més enllà de ser una fórmula excepcional"; i creu que això passa per definir els lideratges i les propostes polítiques identificables.

Sobre si es veu liderant aquest espai, ha assegurat que, en el cas que volgués fer-ho, faria un "molt mal favor" si es posicionés públicament perquè, al seu parer, això ha d'abordar-se a nivell intern en els òrgans del PDeCAT i JxCat.

JUDICI

Després de qualificar de "surrealista" el judici als líders independentistes per l'1-O, no confia que els deixin en llibertat una vegada acabi el judici, que afronta aquest dimecres el seu últim dia quan es compleixen quatre mesos de durada.

"Si ja parlem d'una presó preventiva exagerada, no hi ha indicis que facin pensar que es produirà aquest alliberament", ha lamentat Chacón, i ha destacat que llavors haurien de traslladar-los a presons catalanes altra vegada.

En preguntar-li si han d'avançar-se les eleccions després de la sentència, ha destacat que tenen "molta feina per fer", i que la reacció a possibles condemnes serà d'indignació per part dels agents polítics i socials.

"Esperem sentències gens positives. Com canalitzem aquesta indignació? No podem no fer res", ha subratllat Chacón, que ha demanat consensuar la resposta, la intensitat i la força amb la qual respondre davant de possibles sentències condemnatòries.