Publicat 13/11/2019 14:01:28 +01:00CET

Chacón al Japó: "Nissan ha reafirmat el compromís amb la planta de Catalunya"

Chacón, Calvet i Conesa s'han reunit aquest dimecres amb directius de Nissan a la seu central de la multinacional a Yokohama (Japó).
GENERALITAT

BARCELONA, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, s'ha reunit aquest dimecres amb directius de Nissan a la seu central de la multinacional a Yokohama (Japó), ha informat el departament en un comunicat.

"Nissan ha reafirmat el seu compromís amb la planta de Catalunya i ha agraït el suport de la Generalitat a la nova planta de pintura a la Zona Franca", ha sostingut Chacón després de la trobada.

La titular d'Empresa s'ha reunit amb el vicepresident d'Assumptes Governamentals de Nissan, Osamu Goto, i la directora de Relacions Internacionals, Miyuki Takahashi.

Ha explicat que han compartit "projectes de futur" sobre el sector de l'automoció i la mobilitat, i ha indicat que els responsables de la multinacional han celebrat la bona relació amb la Generalitat.

Els ha traslladat el pla de suport a la indústria de l'automoció i la mobilitat impulsat per la Conselleria d'Empresa, que vol enfortir la competitivitat d'aquest sector a Catalunya.

A la reunió també hi han assistit el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, i la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, i s'emmarca en la missió de l'enclavament portuari al Japó.

SOBRE UNA VENDA DE LES PLANTES EUROPEES

La trobada amb Nissan s'ha produït després de diversos missatges de tranquil·litat de Chacón però també després de la publicació de 'Bloomberg' sobre que la multinacional japonesa estava estudiant vendre les seves dues fàbriques europees, situades a Barcelona i el Regne Unit, i una posterior negativa de l'empresa.

La consellera va prometre al juliol en una entrevista d'Europa Press defensar "com mai" la planta d'automobilística a la Zona Franca de Barcelona després de rebre crítiques per no visitar la seu de la companyia en un altre viatge institucional al país japonès aquell mateix mes.

Durant tot aquest temps, Chacón ha assegurat que manté una interlocució regular i constant amb la companyia, i a l'octubre va enviar un altre missatge de tranquil·litat als treballadors de la Zona Franca de Barcelona i va assegirar que posaria el 200% perquè cap planta de la companyia no marxi de Catalunya.