Publicat 2/11/2019 12:07:51 +01:00CET

Chacón diu que invertiran vuit milions en punts domèstics de recarrega de vehicles elèctrics

El vicepresident de Mobilitat de l'AMB, Antoni Poveda; la regidora de Mobilitat de Barcelona, Rosa Alarcón; la consellera Àngels Chacón; el director d'Expoelectric, Ramon Caus, i el Delegat Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar.
EUROPA PRESS

Expoelectric reuneix aquest setmana 55 expositors a Barcelona

BARCELONA, 2 nov. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha explicat aquest dissabte que el Govern invertirà més de 8 milions d'euros en una xarxa de punts domèstics de recarrega de vehicles elèctrics, una vegada acabi el desplegament al llarg del territori català de la xarxa de punts de càrrega ràpida --que permet a l'usuari carregar el cotxe mentre viatja--.

Ho ha dit en el discurs inaugural de la novena edició d'Expoelectric, esdeveniment sobre vehicles elèctrics i energies renovables que se celebra aquest cap de setmana al passeig de Lluís Companys de Barcelona i en el qual participen 55 expositors.

Chacón ha explicat que el foment de les energies renovables, la "democratització de l'energia" i l'eficiència energètica són els tres pilars de la política energètica del Govern català.

Ha reivindicat la col·laboració públicoprivada i "transinstitucional", entre administracions, com a claus per dur a terme aquests objectius i transicionar cap a un model de mobilitat més sostenible, ja que actualment un 43% de la despesa energètica es consumeix en aquest sector, ha destacat Chacón.

En aquest sentit, ha explicat que en els últims dos anys el Govern ha invertit 2,5 milions d'euros en una xarxa de punts de recarrega ràpida que, un cop desplegada, va a oferir als conductors catalans un punt de repostatge energètic cada 30 quilòmetres.

ALTRES INTERVENCIONS

El director d'Expoelectric, Ramon Caus, ha afirmat que el vehicle elèctric ja no és el futur, sinó "el present", i que la varietat en l'oferta en aquest sector és essencial perquè els usuaris es decideixin pel cotxe o el patinet elèctric com a mitjà de transport.

La regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha elogiat el treball conjunt d'actors privats i administracions en la promoció de "mesures per reduir la contaminació a les ciutats", i així millorar la salut dels seus habitants i la qualitat de l'aire.

El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, ha anunciat que als punts de recarrega ràpida que ja existeixen a l'AMB s'afegiran pròximament punts recarrega mitjana, "un pas molt important per acompanyar els fabricants a l'hora de vendre vehicles" i que segons ell hauria d'estendre's a tota Catalunya.

El president delegat d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar, ha assenyalat que la conscienciació ciutadana i l'acció política són clau per lluitar contra el canvi climàtic, per la qual cosa des de la Diputació impulsaran la implantació de plaques fotovoltaiques en les diferents administracions.

ANELLA ELÈCTRICA I COTXES DE PROVA

Després de la inauguració, la comitiva ha visitat l'espai de la fira dedicat a l'autoconsum, que consta d'un dispositiu anomenat 'Anella elèctrica' on es genera i es gestiona tota l'energia que consumeix Expoelectric.

Aquesta energia, d'origen sostenible, es genera localment a través de plaques fotovoltaiques, bateries d'emmagatzematge i aportacions energètiques procedents de vehicles, de manera que l'usuari és consumidor i productor d'energia al mateix temps.

El director d'Expoelectric ha explicat que l'espai d'autoconsum està pensat perquè els ciutadans es facin a la idea de com aquests sistemes poden formar part de la seva vida quotidiana, en general, i de la seva llar en particular.

Abans de visitar els diferents 'stands', la consellera s'ha pujat a una furgoneta Nissan 'zero emissions' disponible a l'espai Test&Drive de l'esdeveniment, on els assistents poden provar els nous models elèctrics i híbrids endollables de les marques del sector en un recorregut en trànsit obert.

La novena edició d'Expoelectric --el fira més important del seu gènere al sud d'Europa--, compta amb la màxima presència de la indústria del motor i de l'energia, incloent Audi, Nissan, Renault, KIA, Hyundai, MINI, Peugeot, Opel, Mercedes, BMWi i Zero Motorcycles, ha informat l'organització.