Chacón demana centrar-se en la causa de les protestes i no en els disturbis: "Que no quedi diluïda"

Publicat 21/10/2019 16:13:08CET
La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, en una atenció als mitjans aquest dilluns.
EUROPA PRESS

"Evidentment tot això té un impacte, però ara fa una setmana és relatiu"

BARCELONA, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha demanat aquest dilluns centrar-se en la causa de les mobilitzacions que tenen lloc des de dilluns passat per protestar contra la sentència de l'1-O, i no tant en els símptomes, com les mobilitzacions i els actes vandàlics, i les conseqüències per a l'economia.

Així ho ha defensat en una atenció als mitjans en la Conselleria després de reunir-se amb els membres del Consell Català de l'Empresa --CCOO, UGT, Foment de Treball i Pimec--, amb l'objectiu d'abordar l'actualitat de l'última setmana, reforçar els espais de diàleg i consensuar estratègies.

"Ens preocupa l'impacte que pot sorgir, però ens preocupa moltíssim quina és la causa per la qual hi ha totes aquestes mobilitzacions, i evidentment condemnar qualsevol tipus de violència, sigui la que sigui. Aquí sí que no ens sentim representats en absolut", ha assenyalat la consellera.

"INTOLERABLE"

Chacón, que no ha donat xifres de l'impacte de les protestes, però ha aclarit que ho estan monitorizant, ha demanat que es parli de la causa de tot el que està passant perquè, ha assegurat, que moltes vegades s'oblida.

"Que no quedi diluïda. Que això que està passant és intolerable. Que això que està passant és una fugida de responsabilitats polítiques, d'asseure's en una taula i dialogar. És que sinó anirem parlant de símptomes i la causa seguirà i persistirà", ha insistit la consellera.

"Què vindrà ara, més repressió judicial? Més encausats? Més mobilitzacions? Anem si us plau a la causa", ha afegit, i ha dit que per molt que es limiti l'exercici dels seus drets i que per molt que entrin a la presó, el que la gent està demanant és una solució dialogada a una qüestió política.

PROTESTES

Chacón ha reconegut que és "evident" que el vandalisme que ha tingut lloc a Barcelona no és una bona imatge per a la capital catalana, i ha defensat que l'impacte d'actes vandàlics i de mobilitzacions pacífiques és diferent.

"Evidentment, aquest vandalisme és obvi que perjudica. La resta és un clam que diu que aquí a Catalunya passen coses que no són normals, volem diàleg", ha sostingut, i ha insistit que s'estan produint grans mobilitzacions de gent que deixa el seu lloc de feina per demanar una solució política.

Preguntada per la imatge de Barcelona, Chacón ha defensat que hi ha moltes mobilitzacions, i ha recordat les manifestacions de les Armilles Grogues a París: "Evidentment, tot això té un impacte, però ara fa una setmana és relatiu".

"Aquests actes violents no són les mobilitzacions pacífiques que representen a l'independentisme i molta gent s'ha sentit apel·lada a aquestes mobilitzacions reclamant drets i llibertats fonamentals, sigui o no sigui independentista", ha afegit.

AGENTS

Chacón ha explicat que la reunió s'emmarca en una roda de contactes amb diversos sectors i que continuarà durant aquest dilluns a la tarda amb el sector del comerç i el dimarts amb el sector turístic.

Aquest dilluns al matí, Chacón s'ha reunit amb Fira de Barcelona i aquesta mateixa tarda ho farà amb la Cambra de Comerç de Barcelona, el Cercle d'Economia i la patronal vallesana Cecot.

La consellera ha explicat que durant la reunió amb el Consell Català de l'Empresa han abordat els fets d'aquesta setmana i que les entitats integrants li han demanat el mateix que la gent del carrer.

"No hauriem d'escollir entre l'exercici dels drets fonamentals i la nostra prosperitat econòmica. És una perversió haver d'escollir entre aquests dos elements", ha lamentat, i ha agraït la concertació demostrada d'aquests sindicats i patronals.