Publicat 17/6/2019 14:37:57 +02:00CET

Chacón demana a Canadell (Cambra de Barcelona) "lleialtat" a l'economia productiva de Catalunya

Chacón demana a Canadell "lleialtat" a l'economia productiva de Catalunya
EUROPA PRESS

Defensa la introducció del vot electrònic en les eleccions a les cambres catalanes

BARCELONA, 17 juny (EUROPA PRESS) -

La consellera d'empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha demanat aquest dilluns al nou president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, "lleialtat" cap a l'economia productiva de Catalunya.

Ho ha dit en el tancament de l'acte de constitució del nou ple i comitè executiu de la corporació, en el qual Canadell ha obtingut 36 vots dels 54 vocals presents i ha estat proclamat nou president en substitució de Miquel Valls, a qui Chacón ha agraït la seva tasca durant 17 anys.

La consellera ha defensat que l'economia catalana és "integradora, innovadora, sostenible i oberta al món", i ha recalcat que aquesta és la base per al benestar social.

"La Cambra de comerç de Barcelona, com la resta de cambres del territori, ha d'estar al servei de les empreses", ha valorat Chacón.

Sobre la petició d'unitat i diàleg que ha fet Canadell a les forces polítiques, Chacón ha assegurat que el Govern posarà "tots els esforços" perquè així sigui.

VOT ELECTRÒNIC

Chacón ha defensat la introducció del vot electrònic en les eleccions a les 13 cambres catalanes, cosa que celebra que permet "democratitzar" els comicis, així com augmentar la transparència i seguretat.

Ha reiterat que els comicis a les cambres catalanes s'han desenvolupat amb respecte a la legalitat i l'adequació tècnica, i que ha estat "un procés impecable tècnicament i jurídica".

Entre els assistents, hi havia l'excandidat a presidir la Cambra de Barcelona Carles Tusquets que ha interposat un recurs d'alçada contra la Conselleria d'empresa per presumptes "irregularitats i il·legalitats" en les eleccions i va demanar com a mesura cautelar la suspensió del ple d'aquest dilluns.

Després d'impulsar aquestes eleccions, que ha criticat que no es feien des de feia nou anys, la consellera ha explicat que afrontarà l'engegada d'una nova llei de cambres, en la qual s'abordarà les funcions que els corresponen, el seu finançament i composició.

el més llegit

 1. 1

  El transport públic a Catalunya serà gratis a partir d'aquest dijous

 2. 2

  La Diputació de Barcelona distribueix kits de detecció ràpida als ajuntaments

 3. 3

  Les obres de Dalí exposades a Moscou tornen prematurament a Figueres (Girona)

 4. 4

  El Govern desenvolupa una app per resoldre dubtes sobre el confinament

 5. 5

  Coronavirus.- Les obres de teatre 'Germanes' i 'Desclassificats', en obert a Internet