Publicat 19/2/2019 12:35:53 +01:00CET

La CGT de Catalunya registra un preavís de vaga general de 24 hores pel 8M

Membres de la CGT de Catalunya, abans de registrar un preavís de vaga de 24 hore
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

La Confederació General de Treballadors (CGT) de Catalunya ha registrat aquest dimarts un preavís de vaga general de 24 hores pel 8M, Dia Internacional de la Dona, amb l'objectiu de donar suport al moviment feminista i "donar cobertura a tota la classe treballadora".

Així ho ha explicat la secretria de gnere de la CGT de Catalunya, Montse Sánchez, en declaracions als mitjans abans de registrar el preavís a la Direcció General d'Igualtat de la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies.

El sindicat vol "incidir en les reivindicacions sobre totes les coses en qu cal avanar en matria de gnere", així com criticar la precarització i la violncia que pateixen les dones.

"Aquestes són les mximes reivindicacions, entre d'altres, perqu és una mplia convocatria on es barregen diferents reivindicacions, per sobretot per acabar amb les desigualtats", ha afegit.

Sobre les mobilitzacions previstes pel 8M, Sánchez espera que aquest any sigui una jornada "molt més histrica que la de l'any anterior", en la qual est prevista una manifestació unitria la tarda d'aquest dia a Barcelona.

La convocatria s'uneix a la vaga general de dues hores que CCOO de Catalunya va convocar dimecres passat pel 8 de mar, a la qual es preveu que també se sumi la UGT de Catalunya.

El 2018, CCOO i la UGT van convocar una aturada de dues hores mentre que d'altres organitzacions com la CGT, la CNT, la IAC i la Intersindical-CSC van convocar una vaga de 24 hores.