Actualitzat 30/05/2014 13:59

El MIT aposta per la reindustrialització d'Espanya per absorbir desocupats

J.Santiso, I.Ruiz, G.Alarcón, A.Maiques y R.J.Friedlander
EUROPA PRESS

Diu que l'Estat no pot assumir el paper del capital privat

SITGES (BARCELONA), 30, (EUROPA PRESS)

El vicepresident de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), Israel Ruiz, ha apostat perquè Espanya fomenti la reindustrialització per crear un teixit productiu que sigui capaç d'absorbir el nombre de desocupats, que supera actualment els 4,6 milions.

En roda de premsa aquest divendres en el Cercle d'Economia, que se celebra a Sitges, Ruiz ha sostingut que l'etapa inicial de la manufactura és la creació d'innovació: "Sense innovació no hi ha capacitat productiva".

Ha indicat que el sector aeroespacial i el de defensa són alguns dels sectors que tenen més potencial per absorbir tot l'espectre de desocupats, si bé ha matisat que ha de ser cada país el que analitzi quins són els sectors que generen més riquesa.

Per a això, cal que els desocupats es recapacitin de manera ràpida i aprofitin els cursos en línia per reciclar-se, i si bé ha admès que hi haurà persones que no es podran reconvertir, la tendència serà positiva.

Ha assegurat que Espanya és un país atractiu per als inversors internacionals, ja que ha assenyalat que el capital risc, "que és llest per definició", sempre arribarà als projectes i on hi hagi oportunitats.

Ha apuntat que l'Estat ha de donar suport per fomentar la investigació, sobretot la més bàsica, tot i que ha aclarit que l'administració pública tampoc ha d'assumir el paper del capital privat, i ha apostat perquè les empreses creuen un fons, tal com es fa en altres països, per a innovació econòmica que tindrà una tornada a cada companyia en funció de si compleix amb el seu pla de creixement.

Ruiz ha participat en una sessió prèvia sota el nom 'Noves tecnologies, noves indústries i ambició d'emprendre i créixer", en què ha compartit col·loqui amb la cofundadora de Starlab, Ana Maiques; el fundador de ReviewPro, R.J.Friedlander, i el de Start Up Spain, Javier Santiso.

ESPANYA 3.0

Santiso ha entrevist el que podria ser l'Espanya 3.0 i ha apostat per trencar mites, com que el país no és competitiu o capaç de crear líders globals, una premissa que ha desmentit amb exemples com el de la multinacional farmacèutica Grífols, Inditex --l'única empresa europea creada en els últims 30 anys que figura en les top 500 del món--, i e-Dreams, a la qual ha destacat pels seus 4.000 milions de facturació el 2013 malgrat que hi ha molt poques europees que superen els 1.000 milions en vendes, segons ha dit.

Starlab és una empresa que va néixer fa 13 anys, i que des de la perspectiva de canviar el món aborda problemes com l'escassetat de l'aigua, per a la qual cosa monotoritza aquest recurs des de satèl·lit.

També ha dissenyat una gorra de lectura cerebral per a la rehabilitació i tractament de la depressió, l'ictus i el dolor de cap, una tecnologia que es ven en 30 països i que l'any passat va reportar unes vendes superiors al milió d'euros: "Com a emprenedors volem canviar el món".

Friedlander ha indicat que preveu facturar set milions d'euros aquest 2014 amb ReviewPro, una empresa que ha revolucionat el sector hoteler i han estat capaç d'aglutinar tota la informació de més d'un centenar d'agències en línia i de les experiències que els usuaris plasmen en les xarxes socials per ajudar els hotels a millorar el seu producte i ser més competitius.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés