Actualitzat 30/05/2014 19:03

Empresaris industrials reclamen una FP adaptada a les necessitats de les companyies

J.Mercader (Miquel y Costas), E.Fdz. (Indra), X.Torra (Simon), R.García (Siemens
EUROPA PRESS

SITGES (BARCELONA), 30 maig (EUROPA PRESS) -

Directius d'empreses industrials espanyoles i internacionals han defensat aquest divendres la necessitat de reindustrialitzar l'economia i han coincidit en reclamar una formació més adequada a les necessitats de les empreses.

En una taula rodona en la XXX Reunió del Cercle d'Economia de Sitges, també han assenyalat la necessitat d'innovar com aspecte clau perquè les companyies espanyoles guanyin competitivitat.

El conseller delegat de Simon Holding, Xavier Torra, ha assenyalat que els tres eixos fonamentals per potenciar l'empresa industrial són apostar per la R+D+I i els enllaços entre universitat i empresa, fomentar les empreses més grans i internacionalitzades, i apostar per la formació professional.

En aquest sentit, el director general del Grup Miquel i Costas, Jordi Mercader, ha destacat que un dels elements claus per a la reindustrialització és tenir professionals tècnics ben formats, pel que ha reclamat una aposta per una FP adaptada a les necessitats de l'empresa i per "canviar la visió de la societat que la formació professional és una formació de segona".

Amb vista a les administracions públiques, també ha reclamat uns costos energètics més baixos, i un marc normatiu estable, predictible, adequat i menys burocratitzat. Pel que fa als industrials, ha assenyalat que han de fer els deures i aconseguir una suficient solidesa financera per tirar endavant nous projectes, així com apostar per productes de qualitat, defensant el que ha fet Miquel i Costas amb la seva nova planta Terranova Papers a La Pobla de Claramunt (Barcelona), per a la qual ha invertit 45 milions d'euros.

La presidenta de Siemens a Espanya, Rosa García, ha coincidit en reclamar una FP adaptada a les necessitats reals de l'empresa, ja que ajudaria a millorar la productivitat de les companyies espanyoles, i ha afirmat que també tenen un problema de mida.

Ha constatat que a Alemanya les empreses industrials amb més de 250 treballadors representen el 25% del total, mentre que a Espanya en representen únicament el 10%, el que comporta problemes de finançament i d'accés a l'R+D: "Perquè som petits, no només no podem investigar, sinó que no tenim finançament ni manera de trobar finançament no bancària".

La directora general d'Indra, Emma Fernández, ha assenyalat que els elements que han contribuït a convertir l'empresa espanyola en una companyia global han estat sobretot tenir clients innovadors i apostar per les tecnologies pròpies, el que ha ha permès situar-la en una posició competitiva.

Ha lamentat que a Espanya falta un projecte amb visió de llarg termini i una aposta decidida per fer una transformació profunda, i ha assenyalat com un dels principals problemes la manca de qualitat de la formació universitària.

El director general d'Educació i Cultura de la Comissió Europea, Xavier Prats, ha remarcat la necessitat d'estendre l'educació i elevar el nivell educatiu en el món, i ha assenyalat la "revolució" que suposa la tecnologia digital i internet per impartir una nova educació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés