Publicat 11/06/2021 15:57

El Cercle d'Economia defensa la "centralitat i no confrontació" en vista dels possibles indults

El president del Cercle d'Economia, Javier Faus, i el delegat especial d'Estat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, en una roda de premsa del Cercle d'Economia.
CERCLE D'ECONOMIA

Les segones jornades del Cercle d'Economia a Barcelona se celebraran del 16 al 18 de juny

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

El president del Cercle d'Economia, Javier Faus, ha presentat el programa de les jornades a Barcelona que, amb el lema 'La gran reconstrucció', la setmana vinent abordaran qüestions com la millora de la productivitat o el futur dels joves, i ha especificat que l'organització es decanta per la "centralitat i no confrontació" en vista dels possibles indults dels impulsors de l'1-O empresonats.

Ho ha assenyalat aquest divendres en una roda de premsa en la qual ha afegit que abans de dimecres es convocar una junta extraordinria per arribar a una opinió més consensuada respecte al possible alliberament dels polítics empresonats per expressar-la al president del Govern central, Pedro Sánchez, i al president de la Generalitat, Pere Aragons.

A la jornada, que tindr lloc dimecres vinent 16 de juny --segons ha especificat el president del Cercle d'Economia--, hi assistiran Aragons, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president de Telefónica, José María lvarez-Pallete, la presidenta executiva del Banc Santander, Ana Botín, la vicepresidenta segona i ministra d'Afers Econmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, i el rei Felip VI.

Durant la primera jornada es tractar en diverses ponncies temtiques la perspectiva empresarial en el món postcovid o els reptes de l'economia espanyola, a més de celebrar-se el sopar inaugural.

A les següents jornades, que s'allargaran fins al 18 de juny, est previst que hi assisteixi el president de Pimec, Antoni Cañete, el president d'Agbar, ngel Simón, o els presidents autonmics Alberto Núñez Feijóo, Juan Manuel Moreno, Ximo Puig i Francina Armengol, a més del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

MILLORA DE LA PRODUCTIVITAT

Les qüestions centrals que es tractaran en les jornades seran, concretament, la millora de la productivitat, el futur dels joves, un marc atractiu per a la inversió, una administració pública més professionalitzada i un nou model territorial.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha expressat en la trobada que la voluntat de la capital és de reactivar i transformar el model econmic "per ser més sostenible, digital i competitiu".

També ha destacat que es tractar de jornades "equilibrades", en la mesura que abordaran la visió global sense perdre de vista la petita economia.

INDUSTRIALITZACIÓ

El responsable de KPMG a Catalunya, Francisco Gibert, ha destacat que el 65% de les empreses tenen previst augmentar les seves vendes el 2021, i n'ha ressaltat la resilincia posterior a la crisi, i ha destacat la importncia que han d'estar a l'avantguarda del procés transformador sostenible i digital.

L'economista en cap de CaixaBank, Enric Fernández, ha posat mfasi en el fet que la recuperació aprofiti l'oportunitat per aconseguir una economia més productiva, sostenible i cohesionada, i en la necessitat d'apuntalar la inversió i desenvolupament, de facilitar la transició energtica, aprofitar la digitalització i millorar l'eficincia de les administracions públiques.

El delegat especial del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, ha assenyalat que s'ha de continuar desenvolupant l'agenda 2030 per "no deixar ningú enrere" i entrar en un període de creixement.

Finalment, el membre de la Junta Directiva del Cercle d'Economia, Miguel Trías, ha manifestat que s'hauria d'invertir en industrialització, formació, oferta d'habitatge, "deixar de banda els pensaments unilaterals a Catalunya", millorar el sistema de tributació i que Madrid hauria d'assumir una capitalitat responsable.

NOTA D'OPINIÓ

En una nota d'opinió amb el títol 'Agenda reformista en beneficio de las nuevas generaciones' anterior a la roda de premsa, el Cercle d'Economia ha lamentat aquest divendres la falta de consens polític a Espanya sobre grans reformes "sempre ajornades" i ha exigit polítiques reformistes consensuades que una majoria parlamentria accepti per als prxims deu anys.

Considera que per rellanar el sistema econmic espanyol cal tenir un entorn institucional de qualitat i ha advertit que l'actual clima de polarització a tots els mbits de la política espanyola "és corrosiu".

Per aix, demana que es reverteixi la dinmica partidista actual per trobar consensos en matries bsiques i deixar de banda la "desqualificació sistemtica i el recurs a la demaggia" per centrar-se en la confrontació transparent d'idees i projectes.

Considera que Madrid ha de ser conscient que l'efecte de la capitalitat l'afavoreix i que no pot actuar com una aspiradora de recursos de la resta d'Espanya: "No assumir una posició conscient del seu paper de capital pot portar al fet que la resta del país hi hagi una forta desafecció".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés