Publicat 19/8/2019 10:44:56 +02:00CET

El CEO d'Apple adverteix Trump sobre l'impacte dels aranzels cap a la Xina

Mac Pro, presentado en WWDC 2019 por el CEO de Apple, Tim Cook
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 19 ago. (Reuters/EP) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha afirmat aquest diumenge que ha parlat amb el director executiu d'Apple, Tim Cook, sobre l'impacte dels aranzels dels Estats Units en les importacions xineses.

Així, el mandatari nord-americà ha arribat a la conclusió que els aranzels podrien perjudicar Apple, atès que els productes de Samsung no estarien subjectes a les mateixes tarifes.

Una nova ronda d'aranzels sobre les importacions xineses, que inclou productes electrònics de consum, estan programats per entrar en vigor en dues etapes l'1 de setembre i el 15 de desembre.

"Estem fent això de cara a la temporada nadalenca, per si de cas aquests aranzels poguessin afectar els consumidors d'EUA", va dir Trump dimarts passat després de fer l'anunci.

El passat mes de juliol, Trump va rebutjar eximir d'aranzels les peces i components que la tecnològica Apple empra en la fabricació dels seus ordinadors Mac Pro. En el seu lloc, Trump va instar Apple a fabricar aquests components als Estats Units, on "no hi ha aranzels".

L'empresa dirigida per Tim Cook va enviar una carta a l'Oficina del Representant Comercial dels Estats Units demanant que s'eximissin una sèrie de productes de la llista de béns importats de la Xina que podrien ser gravats en un futur amb un aranzel del 25 per cent.

El paquet d'aranzels, que està dirigit a 300.000 milions de dòlars (269.841 milions d'euros) anuals d'importacions des del país asiàtic, va ser anunciat fa diversos mesos, encara que Trump ho va deixar en suspens després de la reunió del G20 del Japó.

En una altra carta remesa al juny al Representant Comercial, Apple va assegurar que els nous aranzels proposats danyarien la seva capacitat de competir a nivell global amb altres fabricants de telèfons mòbils, especialment els xinesos.

Els Estats Units i la Xina estan atrapats en una guerra comercial per les demandes dels Estats Units que la Xina canviï les seves polítiques sobre la protecció de la propietat intel·lectual, la transferència de tecnologia i altres traves comercials. Trump va afirmar aquest dijous que tots dos països estaven mantenint converses comercials "productives" i que esperaven reunir-se al setembre.