Publicat 18/5/2020 14:55:04 +02:00CET

Centres de menors de Catalunya reprenen les visites i sortides després de dos mesos

Mòdul pioner amb visió feminista per a menors recluses al centre de justícia juvenil Els Til·lers de Mollet del Vallès (Barcelona)
CONSELLERIA JUSTICIA - Archivo

BARCELONA, 18 maig (EUROPA PRESS) -

Quatre dels set centres de justícia juvenil de Catalunya han reprès aquest dilluns les visites en els locutoris, que van quedar suspeses el 18 de març per la pandèmia de coronavirus, i també s'han reprès els permisos de sortida per a tots els menors en règim obert o semiobert.

La Conselleria de Justícia de la Generalitat ha explicat en un comunicat que els familiars que vagin de visita hauran de procedir "d'un àrea territorial que, segons la normativa vigent en cada fase, permeti el desplaçament" fins al municipi on estigui cada centre.

Els familiars hauran de demanar citar prèvia, usar mascareta i, si els treballadors del centre ho consideren, passar un control de temperatura en l'accés.

La mesura s'aplicarà per als interns de quatre dels set centres de menors de Catalunya, ja que la resta no tenen les instal·lacions de locutoris per fer visites, i tots mantindran les videotrucades amb familiars.

A partir d'aquest dilluns, els menors amb permís per sortir del centre durant unes hores al dia podran tornar a fer-ho, acompanyats d'educadors, per passejar o fer esport a les franges horàries establertes.

La Conselleria preveu que, a partir del 8 de juny, es reprenguin les visites presencials dels familiars en sales, i que els joves puguin tornar a treballar o fer activitats en grup fora dels centres.

Contador