Publicat 04/06/2021 16:02CET

El Centre Blockchain de Catalunya impulsa una app per reactivar activitats que encara estan tancades

El president del Centre Blockchain de Catalunya, Quirze Salomó, en la presentació d'#obrir.
CENTRE DE BLOCKCHAIN DE CATALUNYA

El projecte crea espais amb molt baixa capacitat d'infecció mitjançant certificats de vacunació i tests

BARCELONA, 4 juny (EUROPA PRESS) -

El president executiu del Centre Blockchain de Catalunya (CBCAT), Quirze Salomó, ha presentat aquest divendres #obrir a la Cambra de Barcelona, un projecte per crear una app efectiva i sostenible per reobrir i fer possibles esdeveniments que encara estan impossibilitats per la pandèmia.

Es tracta de crear espais amb molt baixa capacitat d'infecció un cop els participants de l'esdeveniment han presentat la prova que recentment han passat la covid-19, un test negatiu o un certificat de vacunació.

Salomó ha destacat que la plataforma "documentada i protocolitzada" es posa a disposició de la Generalitat per quan calgui o cregui convenient utilitzar-la, i ha destacat que està avalada per un gran nombre d'entitats --com Fira de Barcelona, Fecasarm i Fecalon-- i testada amb èxit a Girona.

El president del centre també ha explicat que la tecnologia blockchain dona una oportunitat d'universalitzar la tecnologia, descentralitzar la informació i identificar els usuaris de manera econòmica i simple.

ENTITATS PARTICIPANTS

Concretament, han estat 30 les entitats i institucions catalanes que han impulsat la iniciativa col·laborativa, entre les quals també hi ha el Festival Cruïlla, el Palau Sant Jordi, Fira de Girona, Fira de Barcelona i el Gremi Discoteques de Barcelona i Província.

A més a més, durant l'acte s'han presentat els resultats favorables de l'assaig clínic 'Obrir Girona', que es va dur a terme a la ciutat entre el 23 d'abril i el 22 de maig.

El cap de la Unitat de Recerca d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut a Girona, Rafel Ramos, ha explicat que 1.350 persones van assistir a la prova --tant a restaurants, com a sales de festes o concerts-- i que tan sols hi va haver tres casos positius després del seguiment, "tot i que cap sembla tenir relació amb els esdeveniments".

La presidenta de la Cambra de Barcelona, Mònica Roca, ha manifestat que el projecte 'Obrir Girona' ha estat una experiència amb resultats molt positius en l'àmbit tant sanitari com de societat civil per crear espais amb poca capacitat de contagi, però que "encara estem lluny de la normalitat".

APLICACIÓ GRATUÏTA

El president del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, Jaume Fàbrega, ha destacat que la reobertura del sector de l'oci nocturn es podria dur a terme mitjançant aquest protocol que inclou els tests en farmàcia i ha demanat al Govern que "es faci seva l'aplicació i que ho faci ara".

Les persones que vulguin assistir a actes que inclouen aquest mètode tan sols s'hauran de descarregar una aplicació gratuïta, incloure una fotografia, la data de naixement i DNI --entre altres dades-- per després validar el certificat en una farmàcia i assistir als actes.

El secretari general de la Cambra de Comerç Internacional, John Denton, ha destacat que la solució que s'ha provat a Girona "hauria d'escalar al conjunt de Catalunya i de l'Estat" perquè ha tingut èxit i perquè significa qualitat de vida, a més de reactivar l'economia.

El president de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya, Lluís Torrents Cruz, ha expressat com en són d'importants els bars musicals, les discoteques i festes populars per a la societat per "regular l'ansietat, sentir-se part d'un grup i desenvolupar felicitat" i la necessitat que aquests negocis obrin després de 15 mesos tancats mitjançant la col·laboració publicoprivada.

La presidenta de la Federació de Fires de Catalunya, Coralí Cunyat, ha indicat que les fires són clau perquè l'economia torni a la normalitat pel seu efecte dinamitzador i relació amb tots els sectors i ha donat suport al projecte perquè "compatibilitza la salut de les persones amb l'activitat" i perquè situa Catalunya com un referent internacional.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés