Publicat 5/9/2019 16:09:05 +02:00CET

Centenars de viticultors i uns 300 tractors es mobilitzen pel preu del raïm

Els viticultores davant l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona)
UNIÓ DE PAGESOS

BARCELONA, 5 set. (EUROPA PRESS) -

Centenars de viticultors i uns 300 tractors, segons fonts municipals consultades per Europa Press, s'han mobilitzat aquest dijous per protestar contra el preu del raïm i del vi base per al vi i cava, davant l'anunci dels cellers de retallar un 28% els preus d'origen.

Convocada pels sindicats agraris Unió de Pagesos i Jarc, i l'Associació de Viticultors, la protesta ha començat cap a les 9 hores a Sant Sadurní d'Anoia (Badalona) i ha consistit en una marxa cap a les seus de les empreses elaboradores i institucions, han informat els convocants en un comunicat conjunt.

La mobilització, amb el títol 'Preus justos per al raïm i el vi base per al vi i el cava', s'ha traslladat cap a les seus de Cava Codorniu i Freixenet, i després cap a l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, on han estat rebuts per l'alcalde.

ADMINISTRACIONS

Representants de les tres entitats han llegit un manifest amb el qual han recordat els problemes del sector i han dit que van lligats al domini de les companyies elaboradores.

Han defensat que el vi i el cava són productes lligats al territori i han demanat la implicació de tothom per "no córrer un greu perill de deslocalització".

"Uns preus tan baixos enfonsen el prestigi de les denominacions d'origen, perquè no hi ha prestigi sense un preu digne i just per a tots", han sostingut.

Per això, han exigit la intervenció de les administracions locals, autonòmica i estatal perquè garanteixin l'equilibri territorial i intercedeixin davant les empreses, equilibrin el preu entre oferta i demanda i limitin la inscripció de noves hectàrees de vinya en la DO Cava, respectivament.