Publicat 11/3/2019 18:46:53 +01:00CET

Centenars de transportistes fan una marxa lenta al Port de Barcelona

Centenars de transportistes realitzen una marxa lenta en el Port de Barcelona
SINTRAPORT

L'enclavament portuari "segueix disposat a mantenir els espais de dileg" per facilitar l'acord entre les parts

BARCELONA, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

Centenars de transportistes han dut a terme aquest dilluns una marxa lenta de camions per la zona del Port de Barcelona per reclamar millores laborals, i que preveuen allargar fins aquest divendres.

La mobilització, que ha comenat a les 5 hores, ha estat convocada per l'Associació de Transportistes del Port de Barcelona (Sintraport), segons han informat fonts de l'entitat a Europa Press.

El collectiu reclama una reducció dels temps d'espera en les crregues i descrregues en terminals i dipsits, així com una indemnització en cas d'incompliment d'aquests temps, cosa que ja estaria preacordada per que no s'est complint, segons l'associació.

MILLORES LABORALS

Ha criticat que els contenidors arriben en molt mal estat i que quan els clients decideixen retornar-los per aquest motiu, són els transportistes els qui n'han d'assumir el cost: "No tenim cap responsabilitat".

A més, reclamen millores laborals com l'aplicació de l'augment de l'IPC i el cnon de combustible: "Si l'augment de combustible supera el 5% cal repercutir-lo en el client".

Diverses fonts de l'associació han explicat que continuaran protestant fins que hi hagi noves propostes damunt de la taula per part de la Generalitat i l'Autoritat Porturia: "Al final, estem reclamant el compliment de la llei".

En declaracions a Europa Press, el president de Sintraport, Vicente Rodríguez, ha qualificat el seguiment de la marxa lenta d'"xit rotund" i ha xifrat el seguiment en 600 transportistes.

PORT DE BARCELONA

En un comunicat, el Port de Barcelona ha lamentat l'aturada de transportistes "que perjudica el desenvolupament de l'activitat porturia".

L'enclavament portuari ha assenyalat que ha mantingut un dileg obert en tot moment amb les parts i, durant els dos últims mesos, ha contribut a arribar a diversos acords entre les terminals de contenidors i els transportistes.

En concret, ha assegurat que entre ells es troben els relacionats amb els rendiments de mínims i amb els temps mxims d'operació dels camions a les terminals.

"El Port de Barcelona segueix disposat a mantenir els espais de dileg i negociació per facilitar l'acord entre les parts", ha assenyalat.

Al llarg de la jornada, el port ha registrat una activitat inferior en un dia normal a nivell terrestre, encara que les empreses han operat sense problemes, perqu l'activitat marítima i el transport ferroviari s'han desenvolupat sense incidncies, segons el mateix enclavament portuari.