Publicat 26/10/2019 14:28:48CET

Centenars de persones es manifesten a Palma en suport a les Forces i Cossos de Seguretat a Catalunya

El president de Forum Baleares, Cosme Brull, entitat organitzadora de la manifestació celebrada aquest dissabte en suport a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat desplegades a Catalunya.
EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 26 oct. (EUROPA PRESS) -

Centenars de persones s'han manifestat aquest dissabte pels carrers de Palma per defensar la tasca dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i als Mossos a Catalunya que "van ser violentament atacats per grupuscles d'extrema esquerra i terrorisme de carrer dels CDR", segons ha explicat el president de Forum Baleares, Cosme Bernat Brull.

Així mateix, segons el president de l'entitat convocant de la mobilització, que ha transcorregut amb petits incidents, han volgut criticar que el president de la Generalitat, Quim Torra, "no ha denunciat la violència". "Fins i tot preguntat per la CUP, al Parlament, s'ha mostrat favorable a formar expedient als mossos", ha lamentat Bernat.

Preguntat per la mobilització del passat diumenge, ha assenyalat que una de les entitats que convocava aquesta manifestació era la "multisubvencionada" Obra Cultural Balear, als qui ha acusat de "noliejar autobusos amb diners públics". Mentre que ha defensat que Forum Baleares és "totalment altruista".

En aquest sentit, ha dit que "siguem 50, 100 o 1.500 l'important és mobilitzar-se".

En la manifestació, s'han vist moltes banderes espanyoles i s'han escoltat víctores a Espanya, a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil. A més els manifestants han proferit crits de "Puigdemont a presó", "Armengol, dimissió", "Independentistes fora de Mallorca", entre d'altres.

PRESÈNCIA DE PP, CIUTADANS I VOX

D'altra banda, a més de persones anònimes, a la manifestació s'han pogut veure representants polítics del Partit Popular, Ciutadans i Vox.

Dels populars han estat presents la presidenta de la formació a Palma i diputada, Marga Durán, i el candidat al Senat per Mallorca, Javi Bonet.

En el cas de Ciutadans ha destacat la presència dels candidats de Ciutadans al Congrés dels Diputats per Balears, Joan Mesquida i Patricia Guasp.

Mesquida, en declaracions a Europa Press, ha dit acudir a aquesta manifestació per deixar clar que "Ciutadans sempre estarà del costat de les forces i cossos de seguretat perquè estem en un país que és una democràcia plena".

Finalment, de les files de Vox ha destacat la presència del portaveu de la formació a l'Ajuntament de Palma, Fulgencio Coll, i de la candidata al Senat per Mallorca, Manuela Cañadas.

Cañadas ha assenyalat que han acudit a la manifestació "com a partit constitucionalista" en suport a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, que "actuen amb la violència que reben, perquè qui protesta amb violència ha d'esperar que la llei es compleixi actuant amb violència".