Publicat 23/3/2019 12:58:11CET

Centenars de milers de britànics es preparen per marxar aquest dissabte per un segon referèndum sobre el Brexit

LONDRES, 23 mar� (DPA/EP) -

Centenars de milers de persones marxaran aquest dissabte pels carrers de Londres i d'altres grans ciutats del Regne Unit per protestar contra el catic desenvolupament del procés de sortida de la Unió Europea i per demanar, com a últim recurs, un segon referndum sobre el Brexit, tenint en compte les dificultats que est enfrontant el procediment.

El nombre de manifestants podria fins i tot aconseguir el milió, després que una marxa celebrada a l'octubre concentrés unes 700.000 persones. Igual que llavors, els manifestants marxaran des de Park Lane fins a la plaa del Parlament des del migdia, seguit d'un míting enfront del Parlament.

L'alcalde de Londres, Sadiq Khan, del partit Laborista i la líder del Partit Nacional Escocs, Nicola Sturgeon, es troben entre els quals planegen marxar el dissabte.

"Dem marxaré amb persones de tots els racons del nostre país, per exigir que els britnics tinguin l'última paraula sobre el Brexit", ha declarat Khan, mentre Sturgeon s'ha declarat "orgullosa de parlar" en la marxa.

La primera ministra, Theresa May, ha rebutjat en repetides ocasions les crides per a un segon referndum malgrat el parlament que fins ara no ha aconseguit un acord perqu el Regne Unit surti de la Unió Europea.

Els líders de la UE i May aquesta setmana van acordar una demora sobre el Brexit, evitant la possibilitat que el país abandonés per la fora la Unió Europea el 29 de mar.

el més llegit

 1. 1

  La Generalitat rebutja els ERTE de Dexeus i Embolicar

 2. 2

  Els agricultors de Lleida temen els danys de la primera gelada de fruiteres de la campanya

 3. 3

  La UME arriba a Badalona (Barcelona) després de la sol·licitud d'ajuda del Govern

 4. 4

  Castellar (Barcelona) impulsa que els nens enviïn cartes a les residències de majors

 5. 5

  La Generalitat avança 61 milions a administracions locals de Catalunya