Publicat 5/12/2019 18:16:39 +01:00CET

Un centenar d'alcaldes es manifesten en defensa dels presos independentistes a Barcelona

BARCELONA, 5 des. (EUROPA PRESS) -

Un centenar d'alcaldes i regidors independentistes s'han manifestat aquest dijous des de la plaça Sant Jaume fins a la Delegació del Govern a Catalunya a Barcelona en defensa "dels presos polítics i exiliats" independentistes.

Amb una pancarta que resava 'Llibertat presos polítics i exiliats', els alcaldes de JxCat, ERC i la CUP, alguns vara en mà, han recorregut els carrers de la ciutat, passant per davant de la prefectura de la Policia Nacional a Via Laietana fins a arribar a la Delegació del Govern a Catalunya, on han intentat reunir-se amb la delegada Teresa Cunillera, que era a Figueres (Girona).

En passar per davant de la comissaria de Via Laietana, els representants del món local s'han parat i han cridat 'Fora les forces d'ocupació'.

L'alcalde de Teià (Barcelona), Andreu Bosch, ha explicat que volen mostrar-ne el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem (TS) als presos independentistes així com "a la repressió policial i de l'Estat contra ciutadans que aquests dies pateixen detencions indiscriminades".

L'alcaldessa de Vilanova del Vallès (Barcelona), Iolanda Lorenzo, ha llegit un manifest davant de la Delegació del Govern a Catalunya, el contingut del qual és l'aprovat a l'Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya del 30 d'octubre, que demana la llibertat i l'amnistia per als presos, una taula de diàleg i mediació internacional per resoldre el conflicte entre Catalunya i la resta d'Espanya.