Publicat 26/7/2019 10:30:44 +02:00CET

Cellnex tanca el primer semestre en equilibri i registra un 11% més d'ingressos i d'ebitda

Oficina de Cellnex en la Zona Franca de Barcelona (Arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

Compta amb una liquiditat que li permet "continuar aprofitant" les oportunitats de mercat

BARCELONA, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

Cellnex Telecom ha tancat en equilibri el primer semestre, amb un resultat net de zero milions d'euros, en relació amb les pèrdues de 31 milions del mateix període de l'any passat, i ha crescut un 11% en ingressos, amb 489 milions, i un 11% en ebidta, amb 321,3 milions.

En un fet rellevant publicat aquest divendres en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'operador d'infraestructures de telecomunicacions ha explicat que l'obtenció d'aquest resultat net es deu a "efectes no recurrents" en les partides d'interessos nets (-110 milions) i impostos (19 milions).

Cellnex ha indicat que el resultat net recull l'impacte de la revaloració de l''opció de venda' que Deutsche Telekom Capital Partners ostenta en relació a la seva participació del 18% sobre Cellnex Switzerland, i a l'actualització a la baixa de la taxa impositiva en certes filials.

El conseller delegat de Cellnex, Tobias Martínez, ha destacat per la seva rellevància "la solidesa del balanç i la liquiditat" de la companyia, i ha remarcat les operacions de creixement que han suposat noves inversions per més de 4.000 milions d'euros i l'evolució dels indicadors de creixement.

També ha assenyalat que han reforçat la liquiditat durant aquests set mesos, la qual cosa assegura "una fortalesa superior" dels recursos propis, millors condicions de deute, i l'accés als recursos per atendre els compromisos adquirits.

Martínez ha afegit que aquest increment de la liquiditat, fins als 5.500 milions d'euros, permet mantenir la flexibilitat i disponibilitat per "continuar aprofitant les oportunitats" que pugui oferir el mercat.

FRANCO BERNABÈ

El recentment nomenat president no executiu de Cellnex, Franco Bernabè, ha dit que la companyia "compta amb prou capacitats i recursos per continuar jugant un paper principal en el procés de consolidació del sector a Europa".

"He pogut seguir amb atenció el desenvolupament de la companyia des de la seva sortida a Borsa el 2015 i em sembla un cas exemplar de transformació del model de negoci, de construcció d'un projecte empresarial d'escala veritablement europea, i de capacitat i excel·lència en l'execució per part de l'equip executiu", ha afegit.

LÍNIES DE NEGOCI

En el primer semestre, els serveis d'infraestructures per a operadors de telecomunicacions mòbils han aportat el 66% als ingressos totals, amb 325 milions d'euros, un 14% més respecte al juny de l'any passat.

L'activitat d'infraestructures de difusió ha significat un 24% dels ingressos, amb 117 milions, i el negoci centrat en les xarxes de seguretat i emergència i solucions per a la gestió intel·ligent d'infraestructures urbanes (IoT i Smart cities) ha representat un 10% dels ingressos, amb 47 milions.

El 49% dels ingressos i un 58% de l'ebitda s'han generat fora del mercat espanyol a tancament de juny del 2019, i Itàlia és el segon mercat més important, amb un 27% dels ingressos.

Durant el primer semestre, Cellnex comptava amb un total de 24.078 emplaçaments operatius: 8.664 a Espanya, 8.330 a Itàlia, 3.192 a França, 804 als Països Baixos, 608 al Regne Unit i 2.480 a Suïssa, als quals se sumaven 1.719 nodes (DAS i Small Cells), aproximadament un 20% més que fa un any.

INVERSIONS

El total d'inversions executades durant aquest semestre ha assolit els 417 milions d'euros, destinats sobretot a inversions vinculades a la "generació de nous ingressos".

Cellnex Telecom ha destacat les inversions destinades a incorporar nous actius a Suïssa i el Regne Unit, i la continuïtat en la integració i desplegament de nous emplaçaments a França, a més de millores en l'eficiència i el manteniment de la capacitat instal·lada.

DEUTE

Ha tancat el semestre amb una estructura de deute estable, a llarg termini, amb una vida mitjana de cinc anys, un cost mitjà aproximat del 2,1% (deute disposat), i en un 79% referenciada a tipus fix.

El deute net del grup a finals de juny s'ha situat en els 2.298 milions d'euros davant dels 3.166 milions a tancament del 2018.