Cellnex perd 26 milions fins al setembre pels costos de l'ERO en les seves filials espanyoles

Oficina de Cellnex a la Zona Franca de Barcelona
Europa Press - Archivo
Publicat 9/11/2018 10:17:40CET

Els ingressos augmenten un 15% fins als 665 milions i l'ebitda un 19% fins als 439 milions

BARCELONA, 9 Nov. (EUROPA PRESS) -

Cellnex Telecom ha tancat els nou primers mesos del 2018 amb unes pèrdues de 26 milions d'euros davant dels guanys de 29 milions registrats durant el mateix període de l'any passat, a causa dels costos de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) en les seves filials espanyoles Tradia i Retevisión.

En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest divendres, la companyia de telecomunicacions ha explicat que el resultat net sense l'efecte del pla voluntari de prejubilacions i baixes incentivades s'hauria situat en uns guanys de 20 milions d'euros.

Ha indicat que va provisionar un total de 55 milions durant el primer trimestre corresponents a l'ERO previst per al 2018 i 2019, i que ha remarcat que suposa un "impacte no recurrent" en el resultat registrat fins al setembre.

Els resultats de la companyia, presentats sobre la base de la nova normativa comptable IFRS16, inclouen uns ingressos de 665 milions, un 14,85% més respecte els 579 milions de l'any passat, mentre que l'ebitda s'ha situat en els 439 milions, un 19,3% més respecte els 368 milions registrats durant el mateix període de l'any passat.

El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, ha assenyalat que les dades acumulades dels primers nou mesos del 2018 "segueixen mostrant creixements de dos dígits", la qual cosa ha ressaltat que reflecteix tant el creixement del perímetre de la empresa que resulta de diferents operacions dutes a terme el 2017 i 2018, i la consistència del seu creixement orgànic.

Ha afegit que el sector de les infraestructures de comunicacions a Europa ofereix "oportunitats de creixement" en aquest mercat, tant per l'externalització d'actius per part d'operadors com pels processos de consolidació entre diferents grups.

En declaracions a Europa Press, el director financer de Cellnex, José Manuel Aisa, ha explicat que això es tradueix en projectes de consolidació als països on la companyia ja està present --Espanya, Itàlia, França, Països Baixos, Regne Unit i Suïssa--, i també en què s'està estudiant començar a operar a d'altres com Irlanda, Alemanya, Bèlgica i Àustria: "A Europa Occidental, Cellnex té molta feina a fer".

PREVISIONS

La companyia ha indicat que manté les seves previsions per al conjunt de l'exercici 2018: l'ebitda se situaria entre els 584 i els 589 milions d'euros i registraria un creixement del flux de caixa lliure recurrent al voltant del 10%.

En concret, Aisa ha remarcat que, davant les xifres obtingudes durant aquests mesos, preveuen situar el resultat final d'aquestes previsions a la part alta de la forquilla: "Seguim creixent i seguim invertint. Tancarem l'any molt bé", ha defensat Aisa.

LÍNIES DE NEGOCI

Els serveis d'infraestructures per a operadors de telecomunicacions mòbils van aportar als ingressos totals el 65%, amb 432 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement del 27% respecte al setembre del 2017, mentre que l'activitat d'infraestructures de difusió va aportar un 26%, amb 175 milions d'euros.

El negoci de xarxes de seguretat i emergència i solucions per a la gestió intel·ligent d'infraestructures urbanes va contribuir a un 9% dels ingressos, amb 59 milions d'euros.

El 48% dels ingressos i un 56% de l'ebitda es generen fora del mercat espanyol i Itàlia és el segon mercat més important amb un 29% dels ingressos.

A data 30 de setembre del 2018, Cellnex comptava amb 22.285 emplaçaments: 8.198 a Espanya, 8.075 a Itàlia i 6.012 als Països Baixos, França, Regne Unit i Suïssa, als quals se sumen 1.453 nodes (DAS i Small Cells) --el nombre d'emplaçaments d'aquest últim tipus ha crescut un 20% respecte als primers nou mesos del 2017--.

INVERSIÓ I DEUTE

Cellnex Telecom ha fet inversions fins al setembre per un valor de 392 milions d'euros, destinades principalment a la generació de nous ingressos, millores de l'eficiència i manteniment de la capacitat instal·lada.

El deute net, sobre la base de la normativa IFRS16, assoleix els 2.922 milions d'euros, davant dels 2.677 milions a tancament del 2017, la qual cosa equival a un ràtio de deute net/ebitda de 4,9 vegades, i compta amb prop de 1.685 milions d'euros en concepte de tresoreria i deute no-disposat.

L'estructura del deute de la multinacional catalana és en un 81% a tipus fix, amb un cost mitjà de l'1,9% i venciment mitjà a 5,7 anys.

DIVIDEND

Cellnex Telecom repartirà 12,4 milions d'euros en dividends el 22 de novembre, la qual cosa implica un dividend de 0,0535 euros a cadascuna de les accions existents i amb dret a percebre'l.

El repartiment d'aquest dividend es farà amb càrrec a la reserva de prima d'emissió.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.