Publicat 28/02/2019 09:04CET

Cellnex llança una ampliació de capital de 1.200 milions per créixer mitjançant compres

Seu de Cellnex
EUROPA PRESS - Archivo

Amb un descompte del 24% i el compromís d'inversió dels Benetton i CriteriaCaixa

MADRID, 28 febr. (EUROPA PRESS) -

Cellnex llanar una ampliació de capital de 1.200 milions d'euros amb la finalitat de "reforar" els seus recursos propis i finanar la seva estratgia de creixement mitjanant adquisicions, segons va informar la companyia d'antenes de telefonia mbil.

La signatura participada per la família Benetton emetr 67 milions d'accions a 17,89 euros per acció, preu que implica un descompte del 24,4% respecte al de 23,66 euros per títol al que l'empresa va tancar la sessió de Borsa d'aquest dimecres.

En el marc de l'operació, els Benetton i els seus socis a Cellnex (Adia i GIC) injectaran els 358 milions d'euros que li corresponen en virtut de la participació del 29,9% que tenen en el capital de la signatura, el mateix que CriteriaCaixa, que acudir a l'ampliació amb el seu 6%, la qual cosa implica aportar 72 milions d'euros.

Cellnex preveu invertir els fons que obtingui amb l'ampliació en la seva estratgia de creixement mitjanant compres d'actius, segons va detallar en un comunicat.

La companyia aborda aquesta nova política d'expansió ats que des de la seva constitució i sortida a Borsa el 2015, com la llavors filial d'Abertis, ha executat inversions per uns 4.000 milions per fer-se amb 21.500 antenes de telefonia que el portaran a comptar amb una cartera total de 29.000 installacions d'aquest tipus repartides per sis pasos d'Europa.

L'ampliació arrenca dem divendres, 1 de mar, quan comena el període de subscripció preferent de les noves accions que s'estendran durant quinze dies.

El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, va destacar el refor de recursos propis que suposar l'ampliació per a la companyia, "que comptar amb major fortalesa per finanar el seu creixement al mateix temps que s'analitzen noves oportunitats".

En aquest sentit, el primer executiu va avanar que la signatura analitza oportunitats de creixement en prcticament tots els mercats en ja opera, "sense deixar d'estar atents a projectes que puguin sorgir en altres pasos a Europa".

A més, Cellnex té també el foc a l'"important vector de creixement relatiu a l'ecosistema d'infraestructures associades al
desplegament del 5G".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés