Publicat 27/2/2019 15:43:28 +01:00CET

Cellnex, Intel i NearbyComputing presenten el projecte d''edge computing' Adaptive Edge

David Carrera, Rajesh Gadiyar, Óscar Pallarols
EUROPA PRESS

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 27 febr. (EUROPA PRESS) -

Cellnex, Intel i NearbyComputing han presentat aquest dimecres un projecte conjunt d''edge computing' denominat Adaptive Edge, que assigna recursos de xarxa i computació en temps real a situacions d'alta demanda de dades.

L'han presentat el director comercial global de Cellnex Telecom, Óscar Pallarols; el director de tecnologia de la divisió de Network Products Group d'Intel, Rajesh Gadiyar, i el director científic de NearbyComputing, David Carrera, en un acte en la tercera jornada del Mobile World Congress (MWC), que té lloc a Fira de Barcelona fins aquest dijous.

Mitjanant el projecte Adaptive Edge, es podran assignar recursos de la xarxa i capacitats de computació addicionals en situacions en qu hi ha o est previst que hi hagi una demanda superior de trnsit de dades o es requereixin aplicacions específiques.

L'ús d'aquesta tecnologia acosta la capacitat de computació al dispositiu i a l'antena, amb l'objectiu d'aconseguir un nivell de latncia mínim --associat al 5G--, alliberar amplada de banda de l'operador i donar servei amb una velocitat de resposta mxima i de més qualitat.

Per gestionar l'amplada de banda i la capacitat de la xarxa de manera local, la tecnologia Adaptive Edge fa servir tres tipus de servidors: el Multi-Acces Edge Computing (Mec), que proporciona un rang de cobertura de 500 quilmetres; l'Edge, que té un rang més petit, i el Fog, que es dirigeix a aconseguir una latncia mínima en la transmissió de dades en els processos industrials.

Els expositors de les tres companyies al saló, connectats entre si, han mostrat simultniament les aplicacions d'aquesta tecnologia per a la indústria 4.0, l'internet de les coses (IoT, per les seves sigles en angls) i les Smart Cities.

el més llegit

 1. 1

  Jutgen un home per assaltar sis dones i agredir-ne una sexualment a Terrassa (Barcelona)

 2. 2

  Els professionals de la sanitat privada acusen el Govern de "discriminació"

 3. 3

  L'IEC incorpora Sebastià Alzamora i Vicent Partal a la Secció Filològica

 4. 4

  Mor un ciclista atropellat per un conductor begut a Tortosa (Tarragona)

 5. 5

  Lleida detecta cinc positius en una residència per a persones sense llar