Publicat 22/2/2019 12:29:54CET

Cellnex defensa el seu creixement com a empresa d'infraestructures malgrat les prdues del 2018

Cellnex defensa el seu creixement com a empresa d'infraestructures malgrat les p
EUROPA PRESS

Assegura que hi haur "moltes oportunitats" en els mercats europeus en els quals opera aquest any

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, ha defensat aquest divendres el creixement registrat com a empresa d'infraestructures malgrat haver tancat el 2018 amb prdues netes de 15 milions d'euros: "Som una empresa d'infraestructures, per tant, amb ús intensiu del capital i nivell elevat d'endeutament".

En la roda de premsa de presentació de resultats, Martínez ha assenyalat que aquesta aposta per continuar creixent es tradueix en l'impacte de més costos financers i més amortitzacions en el compte de resultats, la qual cosa comporta un benefici net més baix, i ha argumentat que, en cas que l'empresa deixés d'invertir, la disminució d'aquestes operacions es capitalitzaria en rendiment.

Preguntat per la incidncia de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) en les seves filials espanyoles Tradia i Retevisión, Martínez ha remarcat que el cost que li ha suposat a Cellnex és comparable al d'altres empreses que han fet prejubilacions: "No hem pagat ni molt ni poc".

Martínez ha indicat que aquest ERO s'ha imputat comptablement durant l'exercici del 2018, que ha suposat un impacte net no recurrent d'uns 46 milions d'euros, mentre que la sortida de caixa es far en dos anys.

"Una companyia que creix, que té més amortitzacions perqu creix, més costos financers perqu segueix creixent, i, a més, li afegeixes un cost extraordinari, ens porta a aquestes prdues", ha raonat Martínez.

El conseller delegat de l'empresa de telecomunicacions ha remarcat que el benefici net comparable s'ha situat en 31 milions d'euros, un indicador que vol reflectir quin hauria estat el resultat sense aquest ERO.

"No estem preocupats pel resultat net", ha concls Martínez i ha subratllat que Cellnex continua generant caixa malgrat seguir abordant inversions operatives de creixement.

CREIXEMENT PER AL 2019

En aquest sentit, Martínez ha defensat que Cellnex afronta el 2019 "amb optimisme" i ha assegurat que hi haur moltes oportunitats de creixement als pasos en qu opera --Espanya, Itlia, Frana, Sussa, Holanda i el Regne Unit--.

En aquest sentit, ha insistit que al Regne Unit també n'hi haur, malgrat el Brexit, i ha exposat com a exemple la possibilitat de venda de CTIL: "Clar que estaríem interessats a analitzar-la".

Sobre la possibilitat d'expandir-se a altres pasos durant aquest any, el directiu ha sostingut que estaran "encantats d'analitzar projectes" en aquells mercats en qu no hi són, per ha emfatitzat la importncia de consolidar la seva posició en els mercats en qu ja operen.