Publicat 08/10/2019 10:49CET

Cellnex compra la divisió de telecomunicacions d'Arqiva per 2.000 milions de lliures

Cellnex
CELLNEX - Archivo

Ampliar capital per un import de 2.500 milions d'euros per finanar l'operació i altres projectes en cartera

BARCELONA, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

L'operador d'infraestructures Cellnex Telecom ha aconseguit un acord per adquirir la divisió de telecomunicacions de la companyia britnica Arqiva per 2.000 milions de lliures esterlines (uns 2.240 milions d'euros).

Es preveu que el 2020, el negoci i els actius de la transacció generin un Ebitda ajustat al voltant dels 170 milions de lliures esterlines --la comptabilització en els comptes de Cellnex es produiria a partir del tancament de l'operació, prevista durant el segon semestre del 2020--, ha informat aquest dimarts la companyia en un comunicat.

L'adquisició d'aquesta divisió est subjecta a les autoritzacions preceptives de les autoritats de la competncia així com a altres condicions suspensives.

L'acord suposa l'adquisició de prop de 7.400 emplaaments de propietat i els drets de comercialització d'uns 900 emplaaments més repartits arreu del territori britnic.

Després d'aquesta operació, Cellnex es convertir en el principal operador independent d'infraestructures de telecomunicacions sense fils al Regne Unit, i l'acord també inclou concessions d'ús del mobiliari urb per desplegar infraestructura de telecomunicacions a 14 districtes de Londres.

El conseller delegat de Cellnex, Tobias Martínez, ha assegurat que l'adquisició d'aquesta divisió d'Arqiva és "una fita clau" per a la companyia.

"La slida i extensa base d'actius al Regne Unit, els seus ingressos i perfil financer, combinats amb la dilatada trajectria en l'mbit de la infraestructura digital britnica, la converteixen en un complement ideal per a les nostres operacions al Regne Unit", ha subratllat.

Martínez ha subratllat que, mitjanant aquest acord, no només sumaran prop de 8.300 emplaaments, sinó que la companyia incorporar "un equip de professionals experimentat" que reforar la capacitat de Cellnex per atendre les demandes dels clients.

IMPORTNCIA DEL REGNE UNIT

El conseller delegat de Cellnex ha afirmat que el mercat de les infraestructures de telecomunicacions al Regne Unit sempre ha estat "en el centre dels plans de creixement inorgnic" de la companyia.

Per la seva banda, el CEO d'Arqiva, Simon Beresford-Wylie, ha considerat que aquest acord "aporta estabilitat i permetr focalitzar-se" en el negoci de gestió d'infraestructures de radiodifusió, així com les xarxes i solucions de connectivitat per als clients de televisió i rdio.

Ha subratllat que gran part dels ingressos de la venda s'utilitzaran per reduir deute, reforar la solidesa financera perqu Arqiva i els seus accionistes puguin continuar invertint en el futur de les plataformes de rdio i televisió terrestre del Regne Unit, així com en les seves xarxes i capacitat de gestió de dades.

Beresford-Wylie ha afirmat que l'acord comportar la transferncia d'una part de l'equip de professionals a la companyia que Cellnex adquirir, i ha dit que sota la seva direcció "continuaran creixent i enfortint-se".

AMPLIACIÓ DE CAPITAL

Cellnex Telecom ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) l'acord que ha adoptat el seu Consell d'Administració per dur a terme una ampliació de capital amb drets de subscripció preferent per un import de 2.500 milions d'euros.

Els fons procedents de l'ampliació reforaran els recursos destinats a finanar l'adquisició de la divisió de Telecomunicacions d'Arqiva, així com altres projectes en cartera de Cellnex.

El president de Cellnex, Franco Bernab, ha destacat el suport del Consell a una "estratgia de creixement sostingut" que, des de la seva sortida a borsa fa quatre anys, ha portat la companyia a estendre les seves operacions a set pasos europeus.

Tobias Martínez, per la seva banda, ha comentat que reforar els recursos propis de la companyia "permetr comptar amb una fortalesa més gran per finanar aquest creixement i alhora analitzar noves oportunitats".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés