Publicat 14/04/2020 11:00CET

Cellnex compra el 100% de ENS Towering al portuguès ENS per 375 milions

Torre de telecomunicacions de Cellnex
CELLNEX - Archivo

L'acord implica un compromís d'inversió de fins el 175 milions

BARCELONA, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

Cellnex ha acordat amb l'operador mòbil portuguès ENS la adquisició del 100% de ENS Towering, fet que implica uns 2.000 emplaçaments de telecomunicacions, entre torres de telecomunicacions i antenes en terrats, tant urbanes (40%) com a suburbanes i rurals (60%) en tot el país.

La compra suposa una inversió inicial d'uns 375 milions d'euros, amb un compromís addicional d'inversió de fins el 175 per ampliar el perímetre (en fins els 400 emplaçaments, incloent construir noves torres) i altres iniciatives acordades a executar en sis anys; i l'adquisició es finançarà amb caixa disponible.

Cellnex i Ens han signat un contracte inicial de 15 anys, extensible a successius períodes de 15 anys, pel qual ENS seguirà usant els emplaçaments que passa a operar Cellnex, localitzant els seus equips de transmissió de senyal de veu i dades.

L'acord també preveu ampliar el perímetre amb fins els 400 nous emplaçaments --incloent un programa de construcció de noves torres-- en sis anys, "atenent a les necessitats d'inversió del mercat portuguès en xarxes mòbils així com al procés de densificación de la xarxa", incloent l'àmbit rural per evitar la bretxa digital territorial.

Una vegada completada la integració d'aquests actius i el desplegament dels nous emplaçaments s'estima que l'Ebitda (IFRS16) addicional generat per al grup arribi als 50 milions d'euros.

Amb aquesta operació, les vendes futures contractades de Cellnex (backlog) creixeran en 2.000 milions d'euros fins a totalitzar 46.000 milions.

TOBIAS MARTÍNEZ

El conseller delegat de Cellnex, Tobias Martínez, ha constatat la capacitat dels equips de Cellnex, tant a nivell corporatiu com a Portugal: "Fins i tot en un escenari especialment complex i sensible com el qual estem vivint", ha destacat.

Ha afegit que aquest acord i la recent adquisició d'OMTEL, també a Portugal, exemplifica que Cellnex, "pel seu caràcter neutral i independent, pot consolidar projectes de col·laboració a llarg termini" amb diferents clients operadors que accedeixen a les seves infraestructures per desplegar les seves xarxes de telecomunicacions.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés