Cellnex anuncia la dimissió del seu president, Marco Patuano

Publicat 25/6/2019 10:18:31CET
Seu de Cellnex
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 25 juny (EUROPA PRESS) -

Cellnex ha anunciat aquest dimarts la dimissió de Marco Patuano com a president, càrrec que ostentava des de fa gairebé un any després de la sortida d'Abertis a borsa amb la venda de la companyia a la família Benetton del 29,9% del capital social.

Aquest diumenge Cellnex va rebre un comunicat del conseller Marco Patuano en el qual informava de la seva renúncia com a conseller i president del consell d'administració, ha explicat la companyia, que ha precisat que en el proper consell d'administració tractaran els nomenaments per cobrir aquestes vacants.

A finals de juliol del 2018, el consell d'administració de Cellnex Telecom va nomenar Marco Patuano president no executiu, mentre que el conseller delegat, Tobías Martínez, mantenia el seu rol com a primer executiu.

Patuano era conseller dominical en representació de Connect, el principal accionista de Cellnex, pertanyent al Grup Edizione (hòlding industrial de la família Benetton).

El nomenament de Patuano com a president arribava després de la modificació del consell d'administració de Cellnex com a conseqüència de la venda d'Abertis als Benetton del 29,9% del capital social de la companyia de telecomunicacions.

Abertis, que va ser accionista de referència de Cellnex des de la seva sortida a borsa, deixava així de tenir representació en el seu consell, on entrava la societat italiana Connect.

Patuano ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional en el Grup Telecom Italia (1990-2016), on es va convertir en conseller delegat del grup el 2011.

Durant la seva etapa a Telecom Italia, va participar en la creació i projecció de TIM (1995-2001) i va passar sis anys a l'estranger (2002-2008) com a CFO de TIM Brasil, General Manager a l'Amèrica Llatina i CEO de Telecom Argentina.

Durant aquell període, va formar part i va presidir el consell d'administració de diverses companyies cotitzades, tant en els mercats locals com als Estats Units.

De 2013 a 2016 va ser membre del Consell de la GSMA. Com a conseller de la GSMA, va presidir la comissió de Regulació i va ser membre de la comissió d'Estratègia i de la comissió de Finances.

Fins al 2016 també va ser conseller de la Fundació Telecom Italia, la Fundació Bocconi i l'Institut Europeu d'Oncologia, a més de treballar amb diverses universitats a Itàlia i els Estats Units.

Des del gener del 2017, Patuano és conseller delegat d'Edizione, el hòlding de la família Benetton. És llicenciat en Empresarials per la Universitat Bocconi de Milà i té estudis de postgrau a Europa i els Estats Units.

el més llegit

 1. 1

  La Cambra de Terrassa demana actuacions davant la "preocupant" pèrdua del comerç de proximitat

 2. 2

  Torra defensa "transformar Catalunya i canviar el món" en la signatura de l'acord nacional per a l'Agenda 2030

 3. 3

  Intervenen a Lleida material falsificat de dues marques de mòbils valorat en 23.000 euros

 4. 4

  Sony i Facebook cancel·len la seva presència a la Game Developers Conference

 5. 5

  Greta Thunberg inspira una òpera infantil al Teatre Auditori de Granollers