Publicat 30/01/2019 13:43

Cellnex analitzar qualsevol possible operació en el negoci de torres de Telefónica i Vodafone al Regne Unit

Oficina de Cellnex a la Zona Franca de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 30 gen. (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat de Cellnex Telecom, Tobías Martínez, ha manifestat que la companyia est obligada a analitzar "seriosament" qualsevol possible operació entorn de CTIL, la filial conjunta de torres de telecomunicacions que tenen Telefónica i Vodafone al Regne Unit, en el cas que les operadores decideixin treure-la al mercat.

Telefónica i Vodafone van anunciar la passada setmana un pacte no-vinculant destinat a reforar el seu acord per compartir les xarxes al Regne Unit i en el marc de com analitzaran en un futur la manera de monetitzar aquesta filial.

En els 'Tecnodesayunos de Ignacio del Castillo', Martínez ha assenyalat que la informació sobre una sortida al mercat de CTIL és molt recent, per ha adms que, si finalment aix passa, Cellnex "lgicament" estar "obligada i interessada" a analitzar-ho seriosament.

En aquest sentit, ha reconegut que l'activitat de la filial d'infraestructures de Telefónica i Vodafone al Regne Unit té "un encaix estratgic" amb l'activitat de Cellnex, perqu compta amb actius propis, una xarxa de cobertura nacional i dos clients amb els quals ja treballa la companyia.

Així mateix, ha defensat que, deixant de banda tota la qüestió del Brexit, el Regne Unit és un mercat "atractiu, molt dinmic i supercompetitiu", per la qual cosa si Cellnex vol construir una plataforma europea ha de trobar una "oportunitat" al país, bé sigui aquesta o una altra.

"És una mica aviat ara. Si aquesta notícia que ha aparegut realment va prenent cos i acaba sent un procés de venda, Cellnex la mirar amb tot l'inters", ha incidit Martínez.

MONETITZAR ELS ACTIUS

Per la seva banda, el president de Lyntia, Eduardo Taulet, ha assegurat que una possible sortida al mercat de CTIL seria una "solució estupenda" per monetitzar les infraestructures, donar més eficincia a la despesa del capital i aconseguir més rendibilitat de les xarxes, alhora que encaixaria amb l'escenari futur que preveu per al mercat de xarxes.

Taulet ha incidit que el desplegament de les futures xarxes de 5G no oferir tornades si els operadors no comparteixen les xarxes, perqu no tenen la mateixa capacitat d'inversió en el passat. En aquest context, ha remarcat que caldr trobar la recepta per dotar el país d'una infraestructura bsica, per amb tornades per a les empreses privades.

En aquest sentit, ha defensat el paper dels operadors majoristes i ha remarcat que la neutralitat és un actiu molt positiu en aquest context. De fet, ha apuntat que és possible evolucionar cap a un model en qu els operadors minoristes no siguin els propietaris de la xarxa, que ha deixat de ser un element diferencial entre les companyies.

El director d'Asterion Industrial Partners, Sebastián Urban-Muñoz, preveu que durant els propers anys hi hagi una coexistncia entre la compartició de les xarxes entre els operadores i més presncia d'operadors neutrals mentre es busca quin és el model més ptim per gestionar les infraestructures.

Referent a aix, ha apuntat que la teoria de la Unió Temporal d'Empreses (UTEs) és "meravellosa", per que en la prctica és "complicat" i d'aquí els pocs exemples d'xit que hi ha. Així, ha apuntat que una unió de dos operadors sol ser asimtrica i que és molt complicat que tinguin els mateixos plans de futur, per la qual cosa combinar-los és difícil.

Per la seva banda, el conseller delegat de Cellnex també ha afegit que dos operadors que comparteixin xarxes pot ajudar a reduir els costos o millorar les inversions, per no assoleix obtenir tot el benefici que ofereix l'externalització d'infraestructures, com la seva monetització.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés